Fudbal

Novi obrt u "slučaju banana"

Alvesbanana
G
rupa navijača Viljareala izašla je na ulice kako bi pružila podršku navijaču kojem je doživotno zabranjen ulaz na Madrigal zbog ubačene banane u teren.

Novi obrt u "slučaju banana"
Portal AnalitikaIzvor

Navijači su optužili medije da su gestu dali rasističku konotaciju iako je on nije imao.

Takođe, ujak navijača koji je bananu bacio tvrdi da njegov sestrić nije imao namjeru da je baci u smjeru Danija Alvesa, fudbalera Barselone.

“Njegova majka dala mu je sada već čuvenu bananu za večeru i baš tada on je imao sitnu svađu sa đevojkom. Bio je iznerviran i bacio je bananu na teren. Na fotografijama se vidi da je on baca prije nego što je Alves došao, ali onda je Alves prišao, pojeo bananu, a masovni mediji su se fokusirali na to. Moj sestrić je veoma dobar momak, nije rasistia i nikada nije bio. Zato ne razumijem medijski linč, užasan je i pretjeran“, razočaran je ujak.

Jednako ogorčeni su i ostali navijači Viljareala, koji tvrde da u njihovom malom mjestu rasizma nema, a da su sad u centru pažnje zbog izolovanog incidenta.

“Pravi rasizam je ograda u Meljili na granci sa Marokom i u Seuti (španska enklava na sjeveru Afrike). Ovdje u Viljarealu ništa slično se ne dešava“, kazao je jedan od protestanata, a nadovezao se drugi, komšija navijača kojem je zabranjen pristup stadionu.

“Mi smo mali grad, a platićemo za cio svijet“. (B92)

Portal Analitika