Region

Vlada Srbije: Radno vrijeme od 7:30, ministri bez službenih vozila

okvlada11
V
lada Republike Srbije donijela je odluku da u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade, Republičkom javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vrijeme počinje u 7:30 časova i završava se u 15:30 časova.

Vlada Srbije: Radno vrijeme od 7:30, ministri bez službenih vozila
Portal AnalitikaIzvor

Ova odluka je donijeta s ciljem postizanja bolje i efikasnije organzacije radnog vremena, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije je takođe usvojila danas Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, kojom je propisano da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsjednik Republike, predsjednik Narodne skupštine, predsjednik i potpredsjednici Vlade, predsjednik Ustavnog suda i predsjednik Vrhovnog kasacionog suda.

Takođe, na današnjoj sjednici Vlade Srbije, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je promena radnog vremena ministarstvima i drugim službama način kako da se ekonomski sistem upodobi trenutku u kojem se nalazimo, a povodom Uredbe o korišćenju službenih automobila ukazao da će način njihove upotrebe biti mnogo restriktivniji nego do sada.

"Možda je radno vrijeme od pola devet odgovarajuće za evropske kriterijume, ali sam ja dok sam bio ministar unutrašnjih poslova uvažio zahtjeve sindikata koji su smatrali da je bolje da rade od pola osam", rekao je Dačić novinarima nakon polaganja vijenca na spomenik Dimitriju Tucoviću povodom 1. maja, praznika rada.

(Blic)

 

 

Portal Analitika