Politika

BAJDEN: Vrata NATO-a ostaju fundamentalno otvorena

DHK_7149
V
rata NATO-a ostaju fundamentalno otvorena i NATO je danas relevantniji nego ikada. Sjedinjene Američke Države SAD će ostati posvećene projektu cjelovite i ujedinjene Evrope i transatlantskoj zajednici u kojoj ima mjesta za sve zemlje koje dijele njene vrijednosti, kazao je potpredsjednik SAD-a Džozef Bajden na konferenciji “ Ka slobodnoj i cjelovitoj Evropi” na kojoj je govorio i potpredsjednik Vlade i minister vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

BAJDEN: Vrata NATO-a ostaju fundamentalno otvorena
Portal AnalitikaIzvor

Tokom susreta koji je za prisutne ministre organizovan sa Bajdenom, Lukšić je iskoristio priliku da podsjeti na nedavnu posjetu premijera Đukanovica Vašingtonu i snažne poruke upućene o značaju članstva u NATO za Crnu Goru i ponovio uvjerenje da ostvareni napredak kvalifikuje Crnu Goru za sljedeću članicu NATO, prenosi portal CdM.

Lukšić je razgovarao i sa Medlin Olbrajt, državnom sekretarkom SAD u vrijeme administracije predsjednika Klintona i Stivenom Hedlijem, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost u administraciji predsjednika Buša.

“Oba sagovornika je informisao o napretku Crne Gore u evroatlantskim integracijama i očekivanjima od samita u Velsu, naglasivši da posao međunarodne zajednice na Zapadnom Balkanu jos uvijek nije završen, a da će tek time biti kompletiran i projekat cjelovite i slobodne Evrope”, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

 

 

Portal Analitika