Fudbal

Prodaš Mesija, kupiš osmoricu!

Mesi10
K
atalonski listovi već imaju spisak fudbalera koje želi Barselona narednog ljeta. Na listi su osmorica, neće naravno svi stići na "Kamp Nou", a procjenjuje se da zajedno svi vrijede koliko otkupna klauzula Lea Mesija!

Prodaš Mesija, kupiš osmoricu!
Portal AnalitikaIzvor

Hipotetički gledano, da Barselona želi da pušti Mesija, ali i da Argentinac hoće da napušti Kataloniju, postoje dva kluba koja bi platila otkupnu klauzulu od 250 miliona eura, u pitanju su Pari Sen Žermen i Siti.

Barsina lista eventualnih pojačanja je procurjela, Bertomeu i Zubizareta su se usaglasili oko meta, ali naravno neće svi ovi igrači doći u klub. Već su kupljeni Ter Štegen i Halilović, par igrača poput Rafinje i Delofeua bi mogli da se vrate za pozajmice.

Već je poznato da je prva meta u odbrani David Luiz, na adresu Čelsija otići će ponuda od oko 40 miliona eura koja bi mogla da ubijedi Murinja, dok sa druge strane iz Bilbaoa žele Laportea koji je lakša meta, oko desetak miliona.

Barselona razmišlja i o Vertongenu kao alternativi za Luiza, ali kako rekosmo prva meta je brazilski reprezentativac. U veznom redu želja je Vidal, ali to je teška meta pošto Juve cijeni Čileanca oko 50 miliona eura. Kvadrado iz Fiorentine bi predstavljao rješenje po boku, on može da igra slično Deniju Alvešu na više pozicija po desnoj strani.

Golman Kurtoa je nedostižna meta, pošto ga Čelsi sigurno neće puštiti, ali će Barselona iskoristiti šansu ako se ukaže.

Na kraju, Mesijeva želja je Aguero, sa kojim se sjajno slaže na terenu i van njega, dok bi Ozil bio udarac za Real, ali dobri odnosi sa Arsenalom i činjenica da se Njemac nije baš snašao u Engleskoj ovaj transfer čine realnijim nego što se čini na prvi pogled.

Naravno, male su šanse da stignu Ozil i Aguero, ali Barsa će pokušati da dovede vrhunskog igrača u ofanzivi koji bi činio trio sa Nejmarom i Mesijem. Zanimljivo, kada se pogledaju cijene ovih igrača, mada i to nije pouzdano jer cijena zavisi od prodavca, njih osmorica vrijede oko 250 miliona eura, koliko Mesi sam. (sportske)

Portal Analitika