Region

Stojiljković na suđenju Šariću: Članovi DSS i Medojević 'klijenti' zemunskog klana

 

saricsudjenje
U
Specijalnom sudu u Beogradu i danas su preslušavani presretnuti razgovori pripadnika grupe Darka Šarića, optuženih za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a suđenje se nastavlja 26. maja.

Stojiljković na suđenju Šariću: Članovi DSS i Medojević 'klijenti' zemunskog klana
Portal AnalitikaIzvor

Nakon preslušavanja određenih snimaka za riječ se javio optuženi Boban Stojiljković koji je želio da priča o tome kako su pojedini političari iz Demokratske stranke Srbije uzimali novac od "zemunskog klana" radi finansiranja stranke i rušenja vlasti u Crnoj Gori, ali ga je sudija prekinuo naglasivši da se drži teme suđenja.

Stojiljković je međutim stigao da kaže kako je on prodavao kola pripadnicima "zemunskog klana" čiji su pak "klijenti", kako je naveo, bili pojedini političari iz DSS-a, kao i crnogorski opozicioni političar Nebojša Medojević koji je finansirao sviju kampanju.

Takođe je naveo da je prije šest-sedam godina privatnim putem došao do nekih izvještaja BIA o tome i da ih je svojevremeno dostavio sudu.

Sudija Siniša Petrović prekinuo je to izlaganje, navodeći da Stojiljković može da priča o dokazima koji se tiču postupka, odnosno da se izjasni o prisluškivanim razgovorima.

Stojiljković je, takođe, tražio da mu se ukine pritvor ali je sudsko vijeće to odbilo.
On je inače jedan od optuženih za šverc droge iz Brazila u okviru Šarićeve grupe.
Šarić je uhapšen 18. marta, nakon četiri i po godine skrivanja, pošto je odlučio da se preda.

Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao je da se ne osjeća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački i da droga koja je zaplijenjena nije njegova.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su, osim Šarića, još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bjekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

U drugom postupku, koji se nastavlja 14. maja, Šariću se sudi za pranje 22 miliona eura u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

 

(blic.rs)

Portal Analitika