Svijet

Berluskoni će pomagati osobama sa demencijom

3004silvio
B
ivši italijanski premijer Silvio Berluskoni će 9. maja početi sa društveno korisnim radom u katoličkoj Fondaciji Sveta porodica, pored Milana.

Berluskoni će pomagati osobama sa demencijom
Portal AnalitikaIzvor

Berluskoni će pomagati oboljelima od demencije i Alchajmera, saopštio je danas direktor te ustanove Paolo Pinji.

Berluskoni je prošle godine osuđen zbog izbjegavanja poreza, ali mu je ostavljeno da bira između zatvora i društveno korisnog rada, zahvaljujući odnosu italijanaskog zakona prema osobama starijim od 70 godina, prenosi AFP.

Berluskoni će rad s pacijentima obavljati jednom nedjeljno, u trajanju od najmanje četiri časa - on će pomagati u prepodnevnom programu - vježbanju motornih sposobnosti, čitanju, pisanju i društvenim igrama, saopštio je Pinji, koji je naglasio kako 77-godišnji Berluskoni neće učestvovati u aktivnostima relaksacije, niti provoditi vrijeme u kancelariji.

Pinji je naveo kako će Berluskoni biti suočen s patnjom pacijenata "što bi moglo da ga obogati". On je takođe naglasio da ni Berluskoni, niti bilo ko drugi, neće u Svetoj porodici moći da radi na izbornoj kampanji.

Berluskoni je, inače, poslednjih dana bio vrlo prisutan na italijanskim TV i radio stanicama, agitujući za svoju stranku, Forca Italia, koja učestvuje na evropskim izborima.

Osim toga, on je u više navrata s prezirom govorio o društveno korisnom radu kao o "smejuriji ne samo za njega nego i za državu", što bi, prema pisanju italijanskih medija, moglo da ima za posledicu sudsku opomenu. Nastavak takvog ponašanja bi mogao da dovede Berluskonija do kućnog pritvora.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika