Zanimljivosti

Hrana koja sagorijeva kalorije

3004sir
O
dređene namirnice imaju jak termogenetički efekat, što pomaže boljem sagorijevanju kalorija, prenosi portal B92.net.

Hrana koja sagorijeva kalorije
Portal AnalitikaIzvor

Cijela zrna: Hrana bogata vlaknima kao što je ovas ili pirinač duplo brže sagorijeva kalorije nego procesuirane namirnice.

Bijelo meso: Jedenjem bijelog mesa sagorećete samo 30 odsto kalorija koje namirnica sadrži tokom varenja. Na primjer, pileća prsa od 300 kalorija potroše samo 90 tokom varenja.

Mliječni proizvodi sa niskim sadržajem masti: Bogati kalcijumom i vitaminom D, doprinose izgradnji mišićne mase i esencijalne su za održavanje jakog metabolizma.

Zeleni čaj: Ispijanje četiri šolje zelenog čaja dnevno pomoći će vam da se otarasite više od tri kilograma za osam nedjelja.

Sočivo: Jedna šolja sadrži 35 odsto potrebnog dnevnog unosa gvožđa. Nedostatak gvožđa čini da se metabolizam uspori, budući da tijelo ne dobija ono što mu je potrebno da bi radilo efikasno.

Ljute papričice: Kapsicin, sastojak koji daje ljutim papričicima šmek, zagrijeva vaše tijelo, što dodatno sagorijeva kalorije. Isti efekat možete da dobijete i jedenjem sirove, kuvane, sušene ili u prahu. Dodajte što više ljutih soseva u supe, mesa, jaja, salate.

Izvor: b92.net; foto: otkucajzdravlja.rs

Portal Analitika