Politika

Bar: Bošnjaci, Muslimani i Albanci na zajedničkoj listi

3004bar
B
ošnjačka stranka i partije članice Albanske koalicije (DS, Forca i DP) nastupiće na zajedničkoj listi na lokalnim izborima u Baru. Lista će nositi naziv “Bošnjaci, Muslimani i Albanci - Bar u koji vjerujemo”.

Bar: Bošnjaci, Muslimani i Albanci na zajedničkoj listi
Portal AnalitikaIzvor

Prvi na listi biće predsjednik OO BS u Baru, poznati građevinski preduzetnik Munib Ličina, a drugo mjesto pripalo je mr Ismailu Dodi, predsjedniku OO DS. Na trećem mjestu nalazi se potpredsjednik Skupštine Crne Gore, profesor Suljo Mustafić, na četvrtom je Edina Dešić, dipl. žurnalista, iz Bošnjačke stranke, a na petom Ilirjan Kolić, iz Force, takođe diplomirani žurnalista. Na šestom mjestu se nalazi Safet Drljan, profesor u Srednjoj muzičkoj školi, na sedmom prof. Mehmed Feratović, obojica iz BS. Osma je Sanela Mujezić, student, članica DS, deveti Ramo Saljević, diplomirani geodeta iz BS, a deseti Fitim Dragović, profesor istorije (DP). Na zajedničkoj koalicionoj listi, pored ostalih, nalazi se i Hajdar Dako Šabović, privrednik koji živi u Baru i Čikagu, poznat po svojim donatorskim i humanitarnim aktivnostima i privrednim ulaganjima u zavičaju. Na listi, na kojoj se nalazi više od trećine žena, zastupljeni su svi obrazovni profili i zanimanja: profesori, pravnici, ekonomiste, turistički radnici, ugledni domaćini i poljoprivrednici i studenti.

Formiranju zajedničke liste prethodilo je potpisivanje koalicionog sporazuma, kojom je dogovoren raspored na listi i omjer u eventualnom vršenju izvršne vlasti.

Koalicioni sporazum u prostorijama BS potpisali su predsjednici opštinskih odbora BS, DS, Force i DP – Munib Ličina, Ismail Doda, Ilirjan Kolić i Fitim Dragović.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Rafet Husović, predsjednik BS, Suljo Mustafić član predsjedništva BS, Mehmed Bardhi, predsjednik DS i Nazif Cungu predsjednik Force.

Portal Analitika