Košarka

NBA: Vašington u polufinalu, Memfisu trijer

MemfisOklahoma
K
ošarkaši Vašingtona plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

NBA: Vašington u polufinalu, Memfisu trijer
Portal AnalitikaIzvor

Vašington je u Junajted centru, u petom meču serije, savladao Čikago 75:69 i sa 4:1 u pobjedama izborio nastavak takmičenja. Džon Vol je učestvovao sa 24 poena i sedam skokova u tom trijumfu, Nene je dodao 20 poena i sedam skokova, a Bredli Bil 17 poena. U redovima Bulsa, najbolji su bili Džimi Batlet i Kirk Hajnrih sa po 16 poena

U Zapadnoj konferenciji na korak od polufinala su košarkaši Memfisa i Los Anđeles Klipersa. Memfis je kao gost savladao Oklahomu 100:99 i poveo 3:2 u seriju. Rendolf je upisao 20 poena i deset skokova, dok je Miler dodao 21 poen i šest skokova, a sjajan je bio i Majk Konli sa 17 poena. Vestbruk je meč završio sa 30 poena, deset skokova i 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da Tander povede sa 3:2. Kevin Durent je postigao 26 poena i osam skokova u tom porazu.

Prednost od 3:2 imaju i Klipersi, koji su u Stejpls centru pobijedili Golden Stejt 113:103. Kliperse je do trijumfa nad Voriorsima u petom meču predvodio Deandre Džordan sa 25 poena i 18 skokova, Kris Pol je dodao 20 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Džamal Kraford poen manje.

Portal Analitika