Politika

KNEŽEVIĆ: Frustrirani Mugoša da ne donosi pogubne odluke po Zetu

2802knezevicok
U
slučaju da Skupština Glavnog grada sjutra usvoji odluku o razgraničenju Glavnog grada s kombinatom Aluminijuma, i odluku o proglašenju područja KAP-a biznis-zonom, te odluke neće biti obavezujuće, i to iz dva razloga, naveo je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Frustrirani Mugoša da ne donosi pogubne odluke po Zetu
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, jedan je što se KAP i projektovana biznis-zona nalaze na području Zete, i što ta teritorija pripada Zeti, a drugi što se time nanosi višemilionska šteta državi Crnoj Gori.

- Pravi se flagrantan pokušaj da se vlasniku KAP-a omogući raspolaganje zemljištem, čija vrijednost dostiže nekoliko stotina miliona eura, jer se radi o dva miliona kvadrata.

Zato pozivam odbornike Skupštine Glavnog grada, i Miomira Mugošu, da ne učestvuju u pokušaju novog nasilja nad Podgoricom i Zetom, i da frustrirani Mugoša, kad već nije nosilac liste za Podgoricu, ne donosi odluke, koje, osim što će biti nevažeće, mogu biti pogubne za dalji razvoj Zete i Podgorice. A to će rezultirati i krivičnom prijavom protiv njega. Pritom se mora imati u vidu i činjenica da ovako krupne odluke ne smiju proći bez razmatranja i na Skupštini Crne Gore.

Jedina odluka, koju on može donijeti, je odluka o razgraničenju sa Zetom, pošto joj je oteo devet hiljada hektara zemlje, na kojoj se upravo i nalazi pomenuta biznis-zona i Kombinat aluminijuma.

Ono što Demokratski front Zete sigurno neće dozvoliti, jeste da se ta zemlja krčmi na način da Zećani od tog nemaju nikakve koristi, a pritom imaju ogromnu štetu. Zbog višedecenijske štete, koju su području Zete nanijeli država Crna Gora i Kombinat aluminijuma uništavajući njenu životnu sredinu, Demokratski front Zete će insistirati na transparentnoj prodaji KAP-a, ili zemljišta, u interesu Crne Gore i njenih građana, pri čemu se sa tog područja mora puniti zetski budžet. A bilo kakva prodaja zemljišta u tom zahvatu ne može se vršiti bez saglasnosti Zetske skupštine.

Ali, nakon 25. Maja, i pobjede Demokratskog fronta u Zeti i Podgorici, pomenuta, i slične odluke, povodom kojih izražavam svoj najoštriji protest, neće se moći donositi, a već donesene biće predmetom revizija, jer oni, koji su godinama štetili budžet Glavnog grada, i budžet Zete, moraju i odgovarati, zaključio je Knežević.

 

 

Portal Analitika