Fudbal

Najboljem strijelcu Trofej Radija Crne Gore

RCGLogo
N
ajbolji strijelac Telekom Prve crnogorske fudbalske lige od ove sezone dobijaće Trofej Radija Crne Gore koji ta medijska kuća dodjeljuje u čast velikog jubileja, 70. godina postojanja, kazao je urednik sportske redakcije najstarijeg elektronskog medija u Crnoj Gori Radislav Tvrdišić.

Najboljem strijelcu Trofej Radija Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da je sportska redakcija tu neprofitnu akciju pokrenula u cilju promicije fudbala i sporta uopšte.

“Naš radio najstariji je elektronski medij u Crnoj Gori sa tradicijom sportskih, konkretno fudbalskih prenosa dugom šest decenija. Šteta što akcija nije pokrenuta ranije jer bi trofej, odgovarajuća vrijednost zlatnoj kopački u nekim drugim fudbalskim takmičenjima, sigurno značio najboljim golgeterima u našem fudbalu”, rekao je Tvrdišić na zvaničnoj promociji projekta.

On je podsjetio na Žarka Koraća i Damira Čakara, najubojite igrače u prvom šampinatu, odnosno Koraća, Admira Adtrovića koji su postigli najviše golova prošle sezone. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Momir Đurđevac kazao je da toj asocijaciji čini veliko zadovoljstvo što je dio akcije.

“Želimo Radiju Crne Gore da čestitamo jubilej i da zahvalimo tom mediju, posebno sportskoj, redakciji na profesionalnom odnosu prema fudbalu, što maksimalno profesionlno prate dešavanja na crnogorskim stadionima u ne baš sjajnim uslovima. Bez obzira koliko često reprezentativni fudbal bio u prvom planu, bez domaćeg fudbala nema ni onog što se dešava na međuanrodnoj sceni”, rekao je Đurđevac.

Direktor Radija Radojica Bulatović vjeruje da je to samo početak dugoročnog projekta koji će biti realizovan uz podršku FSCG.

“Slavimo 70 godina Radija, a ove godine je i 60 godina od prenosa fudbalskih utakmica na talasima nacionalnog radija”, rekao je Bulatović.

Generalni direktor Radija i televizije Crne Gore Rade Vojvodić kazao je da je dobro da Radio kao najstariji elktronski medij promoviše FSCG i ukupno sport u Crnoj Gori.

“Javni servis daje veliki značaj promociji crnogorskog sporta. Nadam se da će i ova akcija, ali i ubuduće, dati značajan doprinos naporima crnogorskih sportista i njihovoj afirmaciji. Otvoreni smo i sarađujemo sa svim savezima i tu smo da u interesu javnosti promovišemo društvene i ukupne vrijednosti građana i države Crne Gore”, rekao je Vojvodić.

Predsjednik Savjeta RTCG Dušan Simonović kazao je da je projekat Radija i FSCG lijepa aktivnost koju dominantno koordinira sportska redakcija.

“Zahvalan sam im zbog ideje i saradnje koju kroz to žele ostvariti sa FSCG. Očekujem još ideja iz te reakcije”, rekao je Simonović. (Mina)

Portal Analitika