Politika

Nova podrška Bogojeviću

2804bogojevic
K
oaliciji Socijaldemokratske partije SDP i Pozitivne Crna Gora stigla je podrška i od nekih nezavisnih crnogorskih intelektualaca koji u ovom savezu, kažu, vide dodatnu šansu za Crnu Goru. Činjenicu da ovu koaliciju predvodi Dragan Bogojević smatraju važnom jer je, kako tvrde, svijest o angažovanju nestranačkih ličnosti bitna za razbijanje partijskih stega, pišu Dnevne novine.

Nova podrška Bogojeviću
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od onih koji je odlučio da svoj doprinos da koaliciji Evropsko lice Podgorice je i bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore i njen dugogodišnji poslanik Ranko Đonović. On je istakao da je ovaj savez prilika za Crnu Goru i to, kako kaže, po pitanju stabilnosti državnog suvereniteta i ukupne demokratizacije Crne Gore, odnosno napredak višestranačkog parlamentarizma u narednom periodu.

"Istinske promjene ovih civilizacijskih kategorija, razumije se, ne postižu se ni javnom aklamacijom, ni odlukom Skupštine, niti se mogu postići referendumskim izjašnjavanjima, već korak po korak i od izbora do izbora. Ovo važi za sve državne zajednice, a naročito za zapostavljene i zapuštene, kakva je naša bila, a dobrano i do danas ostala", istakao je Đonović.

Krug podrške ovoj koaliciji proširio se kada je i dr Velimir Milošević odlučio da stane uz Bogojevića. Gastroenterohepatolog Kliničkog Centra Crne Gore kazao je da, iako nema želju da se aktivno bavi politikom, osjeća obavezu da kao građanin Podgorice doprinese promjenama koje su neophodne glavnom gradu.

On je napomenuo da partije moraju razumjeti i prihvatiti činjenicu da sva pamet ne stanuje samo u njihovim redovima.

"Programski principi na kojima je koalicija okupljena, profesor Bogojević koji je predvodi, najava promjena koje će otklanjati nedostatke, ali i nastaviti sa pozitivnim aktivnostima, podstiču me da na ovaj način dam skroman doprinos koaliciji Evropsko lice Podgorice", zaključio je Milošević.

I kardiohirurg Kliničkog centra dr Aleksandar Mugoša pružio je podršku Bogojeviću i koaliciji koju predvodi. On smatra da je pravo vrijeme da Podgorica krene da se razvija na drugačiji, humaniji i socijalno odgovorniji način.

"Umjesto bespomoćne Podgorice, čija se znamenja ruše i na njihova mjesta grade bezdušne betonjerke na uštrb kvaliteta života ljudi koji u njima žive, potrebna nam je Podgorica sa evropskim licem", istakao je Mugoša.

Podršku ovoj koaliciji pružiće još i bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta Srđan Stanković, savjetnik odjeljenja za zdravstvenu politiku dr Tamara Bajić, član Instituta za bolesti djece dr Milena Popović-Samardžić.

Podsjećamo, podršku Bogojeviću i ovoj koaliciji dao je i prof. dr Šerbo Rastoder, koji je istakao da je Bogojević nova, politički nepotrošena ličnost koja zaslužuje da dobije šansu.

Izvor: Dnevne novine; foto: cdm.me

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a aco
29.04.2014. 07:19

S obzirom da podrzavas SDP, nisi trebala ici u Pariz. Ocjenu bi ti odredio svaki prodavac iz Gintasa.

0
0
V VLADO
29.04.2014. 07:18

Vidi se ocevidno da bifsi suverenisti pokazuju svoje lice dajuci podrsku Bogojevicu za koga se ne zna ko je i odakle je sto bi trebalo da narod zna biografiju o opozicionaru koji trazi od glasaca da glasaju za njegai da ga podrze kao u svakoj normalnoj drzavi no njima je samo cilj da se de stabilizuje C. GORA i unisti do korijena.

0
0
z zj
28.04.2014. 17:29

nova vrsta kampanje: - nabrajati pojedince koji podrzavaju neku listu. Najbolje da sada sve partije pocnu da nabrajaju pojedince koji ih podrzavaju (doktore, profesore, savjetnike, clanove instituta...). Posto ne poznajemo vecinu koji su im na listi, sad nam trebaju oni koji imaju lijepo misljenje o njima.

4
2
S Savjesna
28.04.2014. 17:26

Dr Velimir Milosevic-ubjedljivo najbolji ljekar i psiholog. Bila sam njegov pacijent. Dijagnozu koju mi je postavio, potvrdili su mi u Parizu. Sjajan mladi covjek.

8
0
M Markisha
28.04.2014. 16:59

Ovo je već ozbiljna priča sa podrškom. Mislim da ova koalicija ide na 20% sigurno.

5
1
S Siniša
28.04.2014. 15:16

Ne avetaj života ti.

2
19