Svijet

File: EU i SAD potcijenile Rusiju

2801file
Š
tefan File upozorio da je cijela međunarodna zajednica potcijenila Rusiju još u trenutku kada je Vladimir Putin označio raspad SSSR za katastrofu 20. stoljeća.

File: EU i SAD potcijenile Rusiju
Portal AnalitikaIzvor

"Rusiju su potcijenile zemlje članice Evropske unije, institucije Unije, a potcijenili su je i naši saveznici", kazao je File u Poslaničkom domu češkog parlamenta na konferenciji o zajedničkoj bezbjednoj budućnosti Evrope, prenosi b92.

File je ovih dana takođe ocijenio da je kriza u Ukrajini najozbiljnija kriza od 1945. godine i kraja rata sa kojom se Evropa do sada suočila.

Nekadasnji češki socijaldemokratski premijer i bivši evrokomesar, sada šef savjetnika premijera Bohuslava Sobotke, Vladimir Sspidla očekuje da kriza u Ukrajini na ovaj ili onaj način utiče na Evropu naredne tri decenije a Rusija će kako po njegovoj ocijeni dugoročno ostati u opoziciji prema Evropi.

Ambasador Slovačke u Pragu Vladimir Vajs optužio je danas na konferenciji u Pragu Rusiju da je aneksijom Krima i sadašnjim ponašanjem u ukrajinskoj krizi prestala da poštuje poratno ustrojstvo Evrope i prestala da bude njegov garant, na kome je ranije sama insistirala.

Portal Analitika