Društvo

Osumnjičen da je zloupotrebom položaja prisvojio 32.115 eura

2804niksic
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić su, nakon višemjesečnih aktivnosti na kontroli poslovanja JU Osnovna škola „Olga Golović“ u Nikšiću, Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv J.S. (53) iz Nikšića, računovodstveno – finansijskog službenika u ovoj školi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Osumnjičen da je zloupotrebom položaja prisvojio 32.115 eura
Portal AnalitikaIzvor

-Policijske mjere i radnje, sprovedene u prethodno periodu, ukazuju na sumnju da je J.S. počinio navedeno koruptivno krivično djelo na način što je, u periodu od 2011. do 2013. godine, zloupotrebljavajući svoj položaj u pomenutom pravnom licu, sa žiro – računa škole u kojoj je zaposlen prisvojio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 32.115 eura-navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je, kako se sumnja, pomenuti iznos novca zaposlenim nastavnicima odbijao po osnovu robnih kredita, te ga je potom, umjesto uplate na žiro – račune firmi koje su odobrile navedene kredite, zadržavao za sebe.

Osumnjičeni je pritom, kako se sumnja, dio novca prisvajao na način što je sa računa škole novac putem naloga prenosio na svoje račune otvorene kod dvije poslovne banke, dok je drugi dio novca prisvojio tako što ga je uz faslifikovani potpis direktora škole podizao sa računa škole.

Krivična prijava protiv J.S. procesuirana je u redovnom postupku.

Portal Analitika