Fudbal

Suarez igrač sezone u Engleskoj, izabran i najbolji tim

Suarezz21.04
N
apadač Liverpula Luis Suarez proglašen je za najboljeg igrača engleskog prvenstva za tekuću sezonu, što je i očekivan epilog, budući da su iza Urugvajca devet mjeseci za pamćenje.

Suarez igrač sezone u Engleskoj, izabran i najbolji tim
Portal AnalitikaIzvor

 

On je, podsjetimo, "odležao" prvih mjesec dana lige zbog suspenzije jer je ujeo Branislava Ivanovića, a po povratku na teren niko mu nije mogao ništa. Suarez je postigao 30 golova i zajedno sa partnerom iz navale Danielom Staridžem katapultirao Liverpul na sam vrh tabele u borbu za titulu. Urugvajcu je pehar za najboljeg igrača pripao na osnovu glasova fudbalera svih klubova.

- U Premijer ligi igraju veliki igrači i zato je velika čast kada oni prepoznaju tvoj kvalitet na terenu. Uvijek se trudim da pružim najbolje za moj tim i lijepo je kada sam za to i nagrađen, ali ovo je priznanje i za stručni štab i moje saigrače bez čije pomoći ne bih dobio ovu nagradu - poručio je Suarez.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je vezni fudbaler Čelsija Eden Azar. Belgijanac je ujedno dobio i drugi najveći broj glasova za igrača godine, dok je treći u toj kategoriji Jaja Ture.

Tim godine Premijer lige izleda ovako: Čeh, Koleman, Kompani, Kejhil, Šo, Lalana, Džerard, Ture, Azar, Staridž, Suarez.

Portal Analitika