Novi proizvodi

Pokrenite vremeplov pomoću aplikacije Google Stret View

googleok
G
oogle Street View
, popularan servis najpopularnijeg interenet pretraživača, od prošle sedmice dobio je novu opciju koja korisnicima omogućava putovanje kroz vrijeme, sve do 2007. kada je servis pokrenut.

Pokrenite vremeplov pomoću aplikacije Google Stret View
Portal AnalitikaIzvor

“Ako ste ikada željeli da putujete vreme kao doktor Emet Braun, sada imate priliku”, izjavio je Google-ov menadžer Vinej Šit, predstavljajući novu opciju servisa Google Street View uz pomoć asocijacija na čuvenog filmskog junaka iz filma “Povratak u budućnost”.

“Od sada možete da putujete kroz prošlost i da gledate kako su se mijenjala mjesta kroz nekoliko prethodnih godina”, napisao je Vinej Šet na zvaničnom blogu. On dodaje da se ovaj servis može koristiti na više načina, čak i da se u cjelosti izučava nastanak pojedinih zdanja, kao što Toranj slobode u Njujorku ili brazilski stadion u Fortalezi, gdje će se održati uskoro Svjetsko prvenstvo u fudbalu, prenosi SkyNews.

“Ovaj dodatak takođe može da posluži i kao digitalni ‘timeline’ skorašnje istorije, na primjer za rekonstrukciju onoga što se dešavalo tokom razornih zemljotresa i cunamija u Japanu 2011”, dodaje Šet.

 

 

Portal Analitika