Ostalo

Trofej Podgorice: Beganović najbolji bokser

BokserskiRing
C
rnogorski reprezentativac Alen Beganović proglašen je za najboljeg boksera međunarodnog turnira Trofej Podgorice.

Trofej Podgorice: Beganović najbolji bokser
Portal AnalitikaIzvor

On je danas u finalnom meču kategorije preko 91 kilogram jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Nareka Melkonjana iz Jermenije. Beganović, koji je juče u polufinalu bio bolji od Harisa Najetovića iz Bosne i Hercegovine, drugi put proglašen je za najboljeg boksera turnira. Najbolji je bio i 2008. godine.

Od crnogorskih boksera pobjedu u finalu ostvarili su i teškaš Marko Radonjić i Marko Božović do 75 kilograma. Radonjić je u kategoriji do 91 kilogram na poene pobijedio Josipa Filipija iz Hrvatske, dok je Božović na poene bio bolji od Gora Jeveljukana iz Jermenije.

Jedini poraz doživio je Nikola Stanišić do 69 kilograma, na poene, od Jermenca Armana Tarhanišinina, koji je proglašen za najboljeg stranog boksera turnira. Njih dvojica proglašeni su za najborbeniji par. Povreda je spriječila Momčila Zlatičanina da nastupi u finalu kategorije do 64 kilograma.

Za najboljeg tehničara turnira proglašen je Hrvat Mateo Komadina, koji je u finalu kategorije do 60 kilograma pobijedio Makedonca Martina Aleksova. Zlatne medalje osvojili su i Jermenac Narek Abgorjan do 52 i Mađari Viktor Galaš do 56 i Adam Gamori do 81 kilogram. Trofej Podgorice, koji je 11. put okupio boksere, prvi put ove godine bio je u zvaničnom Međunarodnom kalendaru (EUBC). Nastupilo je više od 100 boksera iz 11 država. (MIna)

 

Portal Analitika