Svijet

OBAMA: Putin da vidi da su svi protiv Rusije

264PutinObama
S
jedinjene Američke Države uspješnije će moći da odvrate Rusiju od akcije u Ukrajini ako Vladimir Putin postane svjestan da se svijet ujedinio u podršci Kijevu, kazao je predsjednik SAD-a Barak Obama.

OBAMA: Putin da vidi da su svi protiv Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Obama, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Maleziji u sklopu svoje azijske turneje, odbacio je predloge da SAD same uvedu šire ekonomske sankcije protiv Rusije i istakao da SAD i Evropa moraju da djeluju zajedno, prenosi B92.

"Važno je da preduzmemo dodatne mjere kako bismo Rusiji poslali poruku da destabilizujuće aktivnosti u Ukrajini moraju da budu obustavljene", rekao je Obama, dodajući da postoje jaki dokazi da Rusija podstiče destabilizujuće aktivnosti na istoku i jugu Ukrajine.

Predsjednik SAD-a je dodao da zvanična Moskva želi da prikaže ukrajinsku krizu kroz prizmu hladnog rata, kao da su Vašington i Moskva na suprotstavljenim stranama. Obama je istakao da se ne radi o tome, već o nezavisnosti i suverenitetu Ukrajine.

On je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa malezijskim premijerom, poslije prethodno održanog sastanka u četiri oka, takođe dodao da će SAD pružiti svu moguću pomoć Maleziji u potrazi za avionom "Malezija erlajnsa" koji je nestao još prije sedam nedjelja na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimni korisnik
27.04.2014. 15:20

Nije Srbija, Nije Srbija !! Obama pogledaj ovamo: Nije Srbija !

1
0
n nikola
27.04.2014. 14:09

OBAMA dje ti je bio suverenitet Srbije.....kad vec glumis pravo i pravdu........

1
2
A Anonimni korisnik
27.04.2014. 17:25

Osto je u Sarajevu, Vukovaru, Srebrenici, Tuzli, Foci, Visegradu, Racku, ....

0
0