Politika

ŠABOVIĆ: DPS se ne može promijeniti, SDP ne treba sa njima u koaliciju u Podgorici

3005sabovic
D
emokratska partija socijlista ne može se promijeniti nabolje i SDP ne bi trebala da sa njom pravi postizbornu koaliciju nakon lokalnih izbora u Podgorici, kazao je u razgovoru za Dan funkcioner SDP-a Džavid Šabovič komentarišući to što koalicija „Evropsko lice Podgorice“, ostavlja mogućnost postizborne saradnje sa DPS-om ukoliko se ta partija promijeni nabolje.

ŠABOVIĆ: DPS se ne može promijeniti, SDP ne treba sa njima u koaliciju u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

On naglašava da nema pravo da odlučuje kako će i sa kim SDP nastupati u Podgorici, jer je iz Plava, ističući da je od ranije poznat njegov stav povodom saradnje sa DPS-om.

- Moje je pravo da se o Plavu odlučuje u Plavu. Po toj analogiji o Podgorici treba da se odlučuje u Podgorici. Da sam iz Podgorice znam što bih uradio – prvo nikad ne bih zaboravio ono što nam je DPS uradio u Podgorici prije nekoliko godina. Osim toga pažljivo bih oslušnuo šta kaže članstvo SDP-a povodom pitanja koalicije sa DPS-om. Ne može se DPS- toliko promijeniti nabolje, jer duboko srlja tako da se teško može povratiti – rekao je Šabović za Dan.

On je kazao da treba sarađivati sa svima osim sa DPS-om.

- Ako smo to mogli u Plavu, Rožajama, ako smo na to bili spremni na Cetinju i u još nekoliko gradova, zašto tako ne bi bilo i u Podgorici, glavnom gradu iz kojeg treba da krene, nadam se, strmoglavi pad DPS-a – kazao je funkcioner SDP-a.

Šabović je kritikovo i nedavnu odluku žabljačkog odbora SDP-a da na predstojećim lokalnim izborima u tom gradu, nastupi u koaliciji sa DPS-om.

- Tu je  problem što SDP dozvoljava opštinskim odborima da odluke o nastupu na lokalnim izborima donose samostalno i da vode svoju politiku. To nikad ne bih uradio, ali ako misle da  im je to politički unosnije, ne možemo im iz centrale SDP-a naređivati kako da izađu na izbore. Ipak smo mi demokratska partija i ta riječ nam ne stoji u imenu radi ukrasa. Zato ne mogu da osudim odluku žabljačkog SDP-a da napravi koaliciju sa DPS-om – poručio je Šabović.

Portal Analitika