Politika

BEČIĆ: Stijepović vraća Podgoricu na teren podjela i prebrojavanja

2604becic
U
mjesto prihvatanja poziva državne televizije da sjutra veče pred očima javnosti sučelimo argumente o rezultatima rada dosadašnje izvršne vlasti i viziji budućeg razvoja glavnog grada, Stijepović je sinoć više puta viđenim rječnikom jeftinih manipulacija i podmetanja pokušao da vrati Podgoricu na teren podjela, mržnje, prebrojavanja, dobitnika, gubitnika, kazao je nosilac Izborne liste SNP za Glavni grad, Aleksa Bečić.

BEČIĆ: Stijepović vraća Podgoricu na teren podjela i prebrojavanja
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na jučerašnje gostovanje Slavoljuba Stijepovića u emisiji Živa istina, on je rekao da će „građani Podgorice i Crne Gore, gledajući sinoćni nastup nosioca liste DPS-a, imali su dilemu da li je ovo 2014. godina, da li se radi o lokalnim izborima u Podgorici i da li je DPS vladajuća partija evo već 25 godina“. Po Bečiću, „dileme su se javile jer polovina nastupa teško je bila razumljiva, a u drugoj polovini je potpuno promašena tema“.

- Umjesto prihvatanja poziva državne televizije da sjutra veče pred očima javnosti  sučelimo argumente o rezultatima rada dosadašnje izvršne vlasti i viziji budućeg razvoja glavnog grada, Stijepović je više puta viđenim rječnikom jeftinih manipulacija i podmetanja pokušao da vrati Podgoricu na teren podjela, mržnje, prebrojavanja, dobitnika, gubitnika. Poznata je ta matrica njihovog funkcionisanja, da stvaranjem vještačkih podjela pokušaju obezbijediti alibi za sunovrat u koji su doveli i Podgoricu i Crnu Goru. Sebe svakako nijesu, jer su iz svih tih procesa izlazili veoma obezbijeđeni na ekonomskom planu, ali su građani plaćali i plaćaju fakture njihove politike. Varaju se ako misle da će mladi ljudi, generacije koje dolaze trošiti svoju mladost i upadati u zamke vještačkog prebrojavanja po Crnoj Gori. Obećavam im da tog filma gledati neće, to je poruka većine građana čemu i sam dajem snažan doprinos. Umjesto da zajedno sa svojim saborcima podnese teret odgovornosti za alarmantno stanje koje imamo po brojnim osnovama u crnogorskom društvu, oni u trenutku kada se kao sistem nalazimo u ekonomskom, pravnom i moralnom blatu, kada čista crnogorska omladina gleda sa biroa rada degradaciju društva pokušavaju dijeliti i svađati – smatra Bečić i dodaje:

- Sinoćni nastup reprezenta DPS-a je samo pokazatelj da je to jedan način razmišljanja i djelovanja koji je pregazilo vrijeme, koji pripada prošlosti i koji je ljekovito da ode u istoriju prije svega zbog mladih ljudi i generacija koje dolaze. O stepenu poznavanja lokalne samouprave i problema građana Podgorice suvišan je svaki komentar. Sve je jasno, samo naprijed u nove javne nastupe. Mogu zamisliti kako se nelagodno osjećao jedan značajan broj dosadašnjih birača DPS-a gledajući sumornu predstavu očito umorne partije. Novo vrijeme donosi nove ljude, koji stvaraju šanse a ne probleme, koji spajaju a ne dijele, koji su okrenuti budućnosti a ne prošlosti, koji rade za platu i ništa mimo plate. Jasno je  da gospodin Stijepović to ne može razumjeti – zaključuje nosilac Izborne liste SNP za Glavni grad.

Portal Analitika