Svijet

TURČINOV: Ruski lideri da odgovaraju za podršku terorizmu

turcinov2604
R
uski lideri moraju se smatrati odgovornim zbog podrške terorizmu u skladu sa međunarodnim zakonima, ističe vršilac dužnosti predsjednika Ukrajine i predsjednik parlamenta te zemlje Oleksandar Turčinov, a objavila je pres služba ukrajinske skupštine.

TURČINOV: Ruski lideri da odgovaraju za podršku terorizmu
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima portparola skupštine, juče su "kriminalci" zarobili međunarodne inspektore iz OEBS-a, koji su na sopstvenu inicijativu posjetili Slavjansk, prenosi ukrajinska agencija Ukrinform.

Po Turčinovu, to nije moglo da se desi bez dozvole ili direktne naredbe ruskog rukovodstva "koje koordinira i otvoreno podržava naoružane teroriste koji osvajaju zgrade, drže taoce, muče i ubijaju".

"Političko rukovodstvo Ruske Federacije mora da snosi odgovornost za podržavanje i promovisanje terorizma u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je Turčinov.

Proruski pobunjenici su, kako je javljeno, juče zarobili autobus u kojem su bili službenici OEBS-a. Među zarobljenima ju sedam službenika OEBS-a, pet pripadnika ukrajinske armije i vozač.

Rusija je poručila da će preduzeti sve moguće korake da budu oslobođeni vojni posmatrači OEBS-a koji su privedeni u ukrajinskom gradu Slavjansku.

Portal Analitika