Politika

DF: Nosilac liste DPS-a i ministar prosvjete smetaju jedan drugom

264df
N
ajveća smetnja Slavoljubu Stijepoviću u izvršavanju njegovih obaveza prema profesorima koji ne mogu da polažu stručni ispit za rad u školi, jeste sam Slavoljub Stijepović, pretpostavljaju u Demokratskom frontu. Građanski klub Demokratskog fronta reagovao je, kako kažu, povodom ignorantskog odnosa državnih institucija prema onima zbog kojih te institucije i postoje.

DF: Nosilac liste DPS-a i ministar prosvjete smetaju jedan drugom
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećaju da je grupa crnogorskih profesora, prije nekoliko dana, upoznala javnost sa problemom nemogućnosti polaganja stručnog ispita za rad u školi.

„Problem se javio za one profesore koji su stručno osposobljavanje obavili u institucijama koje su tek na kraju pripravničkog staža utvrdile da im profesori nijesu potrebni, uprkos činjenici da su raspisali konkurs za ta radna mjesta. Dakle, krivica je bila na institucijama, ne na profesorima“, konstatuju iz Građanskog kluba DF-a i pretpostavljaju da bi, možda, ministar prosvjete revnosnije obavljao svoj posao, ako bi mu to dozvolio Slavoljub Stijepović, nosilac liste DPS-a na podgoričkim lokalnim izborima.

„Ipak, mišljenja smo da je za to što ne izvršava svoje obaveze prema profesorima, posrijedi drugi razlog. Slavoljub Stijepović, ministar prosvjete, jednako je neodgovoran i kada je nosilac liste DPS-a i kada nije, o čemu najbolje može da posvjedoči činjenica da je problem za crnogorske profesore iskrsao i prije raspisivanja lokalnih izbora, a da Stijepović ni tada nije pokazao volju da ovaj problem riješi“, navodi se u saopštenju GK DF-a.

„Ako se Stijepović-ministar prosvjete ovako neodgovorno odnosi prema prosvjetarima, Građanski klub ostavlja građanima Podgorice da zamisle sa kolikom odgovornosti bi se, ukoliko bi bio izabran za gradonačelnika, odnosio prema potrebama građana“, zaključuje se u poruci biračima.

 

Portal Analitika