Politika

Damjanović: Premijer da poštuje zakone koje usvaja parlament

264damjanovic
N
akon što je premijer Milo Đukanović juče u Skupštini Crne Gore saopštio da je usvajanjem Zakona o finansiranju političkih partija parlamentarna većina pokazala nekompetentnost i bahatost jer je tim aktom željela da izazove krizu u funkcionisanju sistema za koju će optužiti Vladu, predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović iz Socijalističke narodne partije SNP je kazao da se njemu ne sviđaju mnogi zakoni za koje glasa protiv, ali da se trudi da kao legalista zajedno sa kolegama iz partije poštuje zakone koje donosi parlament.

Damjanović: Premijer da poštuje zakone koje usvaja parlament
Portal AnalitikaIzvor

„Tako da to očekujem i od onoga koji je prvi pozvan da poštuje zakone koje usvaja parlament a to je predsjednik Vlade. I toliko o etiketama i kvalifikacijama kakvi su zakoni, oni su takvi kakve je donio parlament i treba ih primjenjivati dok su na snazi“, rekao je radiju Antena M Damjanović.

Premijer je kazao i da uvjeren je da će Ustavni sud odlučiti da je Zakon o finansiranju političkih partija neustavan.

"Očekujem da Ustavni sud donese odluku shodno Ustavu i shodno potpunoj slobodi sudija da odluče u skladu sa svojom savješću bez bilo kakvih pritisaka. I nije dobro prejudicirati bilo koju odluku, bilo kog suda, makar to radio i predsjednik Vlade. Ono što mogu da izdvojim kao pozitivno od premijera je to što je eksplicitno priznao da je kroz sjednicu Odbora za ekonomiju, finansije i budžet potpuno jasno i glasno rečeno da zakon se ne može zloupotrebljavati i da poput studentskih kredita koji su podijeljeni nakon intervencije odbora to treba uraditi svuda, gdje se pokušao zakon zloupotrijebiti i zaustaviti normalan tok života u Crnoj Gori", objasnio je Damjanović.

Damjanović navodi i da se nijesu prepoznali u kvalifikaciji Đukanovića koji je opoziciju nazvao antidržavnom.

"Nije dobro etiketirati bilo koga, a kamoli poslanike u parlamentu, i to od predsjednika Vlade. Očekujem da se takve kvalifikacije u budućnosti ne čuju. SNP se u tome nije prepoznao i mislim da u Parlamentu nema antidržavnih elemenata", zaključuje Damjanović.

Izvor: Antena M

Portal Analitika