Fudbal

Venger: Otkazi velika prijetnja igri

vengerrr
M
enadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će kvalitet trenera ubuduće opadati, ukoliko se nastavi sa praksom ekspresnog davanja otkaza, prenose sportski portali.

Venger: Otkazi velika prijetnja igri
Portal AnalitikaIzvor

Venger je komentarisao najnoviji slučaj otkaza menadžeru Mančester junajteda Dejvidu Mojesu, za koji mnogi smatraju da je uručen neoprofesionalno.

"To je dio modernog fudbala. Ljudima se ne daje dovoljno vremena da obave posao na kvalitetan način i to je velika prijetnja ovoj igri", rekao je Venger.

On je nagalsio da je menadžeru u Premijer ligi potrebno prosječno 11 mjeseci da "naštimuje" tim.

"Ako želite kvalitet u bilo kom poslu, morate da date ljudima vremena da se razviju i da postanu dobri u tom poslu", rekao je Venger.

On je naglasio da će bilo koji čovjek, koji ima porodicu, ubuduće dobro razmisliti prije nego što se upusti u ovaj posao.

"To znači da će kvalitet treninga biti u opasnosti, jer više neće biti kvalitetnih ljudi u našem poslu", rekao je Venger i dodao da je očigledno da je "obrtni" trend sve brži u angažovanju trenera.

"Živimo u vrijeme kada takozvana 'brza' inteligencija dominira onom sporijom, što znači da nema više distance koja je potrebna da bi se sagledali događaji, i u skladu sa tim izvlačili vrijedni zaključci", rekao je Venger.

Portal Analitika