Politika

ĐUKANOVIĆ: Stavovi Crne Gore nijesu antiruski

okMIlo2504
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da sve pokušaje da se prikaže da su stavovi Crne Gore antiruski ma odakle dolazili smatra lišenim bilo kakvog činjeničnog osnova i politički motivisanim.

ĐUKANOVIĆ: Stavovi Crne Gore nijesu antiruski
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je, odgovarajući na pitanje šefa kluba poslanika DPS-a Milutina Simovića o utiscima nakon posjete Vašingtonu, rekao da je izraženo povjerenje saveznika da ćemo ispuniti uslove koji se od Crne Gore očekuju do Samita u Velsu kao i da je očekivano što su ove posjete pobudile javnost.

- Svi pokušaju da se prikaže da su stavovi Crne Gore antiruski nemaju veze sa činjenicama. Te pokušaje i tvrdnje ma odakle dolazili smatram lišenim bilo kakvog činjeničnog osnova i politički motivisanim. Integracije Crne Gore u EU i NATO predstavljaju naš nacionalni interes  i sinonim za mir i stabilnost. Ovaj proces samim tim ne može biti usmjeren protiv bilo čiijih interesa. Jasno je opredjeljenje Crne Gore  da i pored Evroatlantskih integracija ima i dobre odnose sa ostalim evropskim i vanevropskim zemljama i sa onima sa kojima baštinimo dugu međudržavnu saradnju kao što je Rusija. Vjerujem da će vrijeme brzo potvrditi ispravnost ovakvog našeg opredjeljenja – rekao je Đukanović u okviru današnjeg premijerskog sata u Skupštini Crne Gore.

Premijer je istakao da misli da je tajming njegovih posjeta bio veoma povoljan, kako u Briselu tako i Vašingtonu i bile su potvrda partnerskih odnosa.

- Razgovori sa generalnim sekretarom Anders fog Rasmusenom bile su prilika da približim dostignuća Crne Gore u integracijama ka NATO-u. Izraženo je povjerenje da će naša zemlja do jeseni ispuniti sve uslove sve ciljeve na tom putu. Takođe su visoko vrednovani američko-crnogorski odnosi na sastanku sa Džozefom Bajdenom. Vjerujem da će ovi napori učiniti da saveznici i pored preokupacije svjetskim temama razmotre članstvo Crne Gore u NATO - kazao je Đukanović.

 

Portal Analitika