Košarka

NBA: Atlanta, Memfis i Klipersi na 2:1

AtlantaIndijana
P
rotekle noći odigrane su tri utakmice NBA plej-ofa - Oklahoma je drugi put uzastopno poražena od Memfisa poslije produžetka (98:95), dok je Atlanta takođe drugi put zaredom iznenadila Indijanu sa 98:85, dok su jedino Los Anđeles Klipersi opravdali ulogu i savladali Golden Stejt sa 98:96.

NBA: Atlanta, Memfis i Klipersi na 2:1
Portal AnalitikaIzvor

Za trijumf Memfisa najzaslužniji bili su Majk Konli sa 20, odnosno Zak Rendolf i Toni Alen sa po 16 poena, dok su Durant i Vestbruk ubacili po 30 za poražene.

Ni favorit sa Istoka se nije bolje proveo. Indijana je zauzela vrh te konferencije, ali je i drugi put poražena od Atlante koja je poput Memfisa potvrdila brejk i poručila da će propisno namučiti Pejserse, već viđene u narednoj rundi plej-ofa. Džef Tig je 15 od svoja 22 poena ubacio upravo u trećoj i četvrtoj četvrtini, a pratili su ga Kajl Korver sa 20 i Demar Kerol sa dva poena manje, dok je Pol Milsap dodao po 14 poena i skokova. Indijani nisu pomogla ni dabl-dabl izdanja Lensa Stivensona (21p, 13sk) i Pola Džordža (12p, 14sk).

Na kraju, tim iz Los Anđelesa do prednosti od 2:1 u seriji predvodio je Blejk Grifin sa 32 poena i osam skokova, a istakli su se Deandre Džordan sa 14 poena i čak 22 uhvaćene lopte i Kris Pol sa dabl-dablom od 15 poena i 10 asistencija. Najbolji u poraženim redovima bili su Tompson sa 26 i Kari sa 16 poena.

Portal Analitika