Košarka

ABA: Cibona šokirala Zvezdu usred Beograda!

CibonaGazi
K
ošarkaši Cibone plasirali su se u finale ABA lige pobijedivši Crvenu zvezdu u Kombank areni sa 75:70. Ekipa iz Zagreba bila je autsajder pred ovaj meč, ali je odigrala sjajno protiv najbolje ekipe u sezoni i sasvim zasluženo je prošla u finale.

ABA: Cibona šokirala Zvezdu usred Beograda!
Portal AnalitikaIzvor

Već u prvoj dionici Cibona je došla do dvocifrene prednosti, u trećoj dionici imala je i +19, ali u finišu je ipak bilo drame. Zvezda je u posljednjih deset minuta u nekoliko navrata pravila serije, u samom finišu je imala dva puta priliku da stigne do izjednačenja, ali Cibona je ostala dovoljno mirna i prošla je u finale.

Džerald Blesingejm bio je igrač utakmice sa 28 poena i 9 asistencija, a uz njega je najbolji bio Dario Šarić sa 21 poenom i 15 skokova. Na drugoj strani, Jaka Blažič bio je jedini raspoloženi igrač sa 25 poena i 6 skokova, a Dženkins i Nelson dodali su po 12 poena.

Ovom pobjedom ekipa iz Zagreba obezbijedila je igranje u Euroligi naredne sezone, dok će Zvezda vjerovatno u kvalifikacije. Rival Ciboni u finalu u neđelju (20h), biće pobjednik duela Partizan - Cedevita koji se igra u petak (20h).

Portal Analitika