Svijet

Putin: Internet je stvorila CIA

vputin
P
redsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio se danas da je internet, kao specijalni projekat izmislila CIA i da se i dalje tako razvija, prenosi Itar-Tas.

Putin: Internet je stvorila CIA
Portal AnalitikaIzvor

Istupajući na medijskoj konferenciji u Sankt Peterburgu, Putin je kazao da je zbog toga neophodno i važno da se serveri velikih nacionalnih internet resursa drže na teritoriji Rusije, što će “zaštititi informacije”.

- To je neophodno učiniti, ali zahtijeva vrijeme i kapitalne investicije - rekao je Putin, dodajući da sada osnovni tok informacija ide kroz servere u SAD, gdje se sve kontroliše.

- Sve to (internet) se pojavilo kao specijalni projekat CIA, tako se i razvija - kazao je Putin.

Putin je, govoreći o zakonu koji je usvojio ruski parlament, a koji je blogere doveo u iste okvire kao i medije, kazao da “ima osnova”.

- Ne želim da dajem ocene da se ne bih angažovao ni na čijoj strani. Ali, ako konkretni čovjek ima uticaj na hiljade ljudi, njegov blog se malo čime razlikuje od medija”, kazao je Putin.

Taj zakon obavezuje blogere, između ostalog, da se potpisuju ispod tekstova i ostavljaju svoju e-mail adresu, da provjeravaju informacije, ne pozivaju na eskremistička dejstva.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimni korisnik
25.04.2014. 05:59

Ko god da je razvio ideju interneta, svima je dobro poznato da brdo pornografskih sajtova ukljucujuci i sadrzaje koji okupljaju pedofile, potice uglavnom iz zemalja EU i Amerike (juzna i sjeverna). Takav materijal se proizvodi i na istoku ali cinjenica je da mahom potice iz zapadnih zemalja. Prema tome, da li je CIA zasluzna ili nije, nije uopste bitno. Bitno je znati da onako odvratan sadrzaj koji je do besvjesti okarakterisan od strane psihologa kao poguban za medjuljudske odnose, ipak postao legitiman u zapoadnim drzavama. p.s. Zapad je mnogo bolje mjesto za zivot ali ne treba se zavaravati iluzijom da je savrsen. Zapad opstaje tako sto treci svijet drzi kao taoca, isisavajuci sva bogatstva koja su mu potrebna za opstanak (multinacionalne kompanije).

0
0
A Anonimni korisnik
25.04.2014. 01:59

Isto kao da recete da vas je KGB rodio

0
0
z zoka
24.04.2014. 18:34

Da zapadne sile su krive za sve...svi žive u miru samo Rusima i Srbima netko namješta, svi rade urote protiv njih....zato je i pobjegao cijeli Istočni blok od njih...

1
3