Region

Aleksinac: Nađena tijela utopljene djece

aleksinac
S
pasilačke ekipe pronašle su tijela trogodišnje djevojčice i njenog jedanaestomjesečnog brata, koje je juče odnijela Turijska rijeka, potvrđeno je za B92.

Aleksinac: Nađena tijela utopljene djece
Portal AnalitikaIzvor

Najpre je u 11.55 h pronađeno tijelo djevojčice M.M. koje se zakačilo za granu i tu zaustavilo, na oko 300 metara od mjesta odakle ih je bujica odnijela. Nakon njenog, oko 13.25 pronađeno je i tijelo njenog brata M.M., na udaljenosti od oko jedan kilometar, rekao je portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.

U potragu za djecom jutros su se uključili i spasilački timovi Gorske službe spasavanja. Pripadnici žandarmerije, ronioci i vatrogasci potragu su prekinuli sinoć oko 21.30 časova, rekao je portparol niške Policijske uprave Aleksandar Slavković. Prema njegovim riječima, ekipe spasilaca pretražile su korito Turijske reke do ušća u Južnu Moravu više puta tokom dana, ali su svi napori bili bezuspješni.

Potraga je počela u prepodnevnim časovima, odmah poslije prijave da je nestalo dvoje djece u aleksinačkom selu Bankovac. Sinoć je završen i uviđaj policije i istražnog suda kako bi se otklonila svaka sumnja da bi smrt dece mogla biti nasilna ili namjerna.

"Istragom je utvrđeno da je smrt dvoje dece u selu Bankovcu bila zadesna", rekla je za Tanjug Maja Stojiljković.

Kako se pretpostavlja, beba je bila u rukama majke B.M., a trogodišnja djevojčica je bacala kamenčiće u rijeku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase djevojčicu, ali ih je bujica sve povukla. (B92)

 

Portal Analitika