Košarka

NBA: Dalas iznenadio Sparse, trijumf Majamija

DalasMavariksi
P
rotekle noći u NBA ligi su odigrane tri meča, a iznenađenje su priredili Dalas Maveriksi, koji su sa 113:92 izjednačili na 1-1 sa San Antonio Sparsima.

NBA: Dalas iznenadio Sparse, trijumf Majamija
Portal AnalitikaIzvor

Monta Elis je bio najbolji u trijumfu Maveriksa sa 21 poenom, jednim više od Šona Meriona, koji je imao i pet skokova, dok je Devin Haris imao 18 poena i pet skokova. Dirk Novicki je meč završio sa 16 poena i pet skokova. Kod Sparsa, Manu Đinobili je jedini imao zapaženo veče, sa 27 poena, a pored njega samo su Tim Dankan i Toni Parker imali dvocifren učinak. Dankan je upisao 11 poena isedam skokova, a francuski košarkaš ’samo’ 12 poena.

Majami Hit je slavio sa 101:97 protiv Šarlota za vođstvo od 2-0 u seriji, dok je Portland učinio isto novim brejkom u Hjustonu i pobjedom sa 112:105 nad Rokitsima.

Džejms je u trijumfu Hita učestvovao sa 32 poena, osam asistencija i šest skokova, Kris Boš je dodao 20 poena i pet skokova, a Vejd 15 poena i šest skokova. U redovima Bobketsa, Majkl Kid-Gilkrajst je upisao 22 poena i deset skokova.

Trejl-Blejzerse je do trijumfa u Hjustonu predvodio Lamarkus Oldridž sa 43 poena i osam skokova, Damijel Lilard je imao 18 poena.

Portal Analitika