Politika

Azra Jasavić na čelu podgoričkog odbora PCG

2703azra-
P
ozitivna Crna Gora saopštila je da je za predsjednika Gradskog odbora Glavnog grada te stranke izabrana Azra Jasavić, potpredsjednica te partije. Kako je saopšteno Danu iz Pozitivne Crne Gore, na sjednici odbora Podgorice koja je održana sinoć, operacionalizovane su odluke u vezi sa kampanjom za lokalne izbore.

Azra Jasavić na čelu podgoričkog odbora PCG
Portal AnalitikaIzvor

- Večerašnjoj sjednici prethodila je prošlonedjeljna konvencija podgoričkog odbora kojoj su prisustvovala 402 delegata. Pozitivna Crna Gora je na parlamentarnim izborima osvojila skoro 12.000 glasova u Podgorici. Na večerašnjoj sjednici su operacionalizovane odluke u vezi sa kampanjom za lokalne izbore - saopšteno je Danu iz Pozitivne CG.

Pozitivna Crna Gora je prošle sedmice održala konvenciju Gradskog odbora glavnog grada na kojoj su donijete odluke koje će, kako smatraju u toj partiji, još više unaprijediti komunikaciju sa građanima, rad na partijskoj infrastrukutri, a sve u cilju postizanja što boljeg izbornog rezultata. Na toj sjednici konstatovan je visok stepen mobilnosti i agilnosti stranačke infrastrukture koja je, kako je saopšteno, uveliko anagžovana za predstojeće lokalne izbore.

Predsjednik stranke Darko Pajović podsjetio je na osnovne ciljeve stvaranja Pozitivne, a to su borba za pravednije i humanije društvo, društvo solidarnosti i jednakih šansi, i ukazao na neophodnost političkih i društvenih promjena, navodi se u saopštenju sa prošlonedjeljne sjednice podgoričkog odbora Pozitivne.

Toj konvenciji Gradskoj odbora prisutvovao je i nosilac liste saveza Evropsko lice Podgorice Dragan Bogojević.

Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora postigle su u januaru dogovor u vezi sa predizbornim sporazumom, odnosno formiranjem državotvornog bloka, na osnovu koga će na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici nastupiti u koaliciji.

Pojašnjeno je da će taj politički sporazum biti okosnica okupljanja snaga koje se zalažu za snažan razvoj Podgorice, a u čijem središtu će biti dosljedno zalaganje za vladavinu prava, građanski karakter države, promociju evroatlanskih vrijednosti, kao i nesporan državotvorni karakter koji će baštiniti ovaj politički savez.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u 12 crnogorskih opština za 25. maj. Glasaće se u Podgorici, gradskim opštinama Tuzi i Golubovci, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Žabljaku, Kolašinu, Plavu, Plužinu, Pljevljima, Rožajama, Šavniku i Gusinju.

Portal Analitika