Fudbal

Ukinuta suspenzija Barseloni!

Barsa43
M
eđunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je da je suspenzija o zabrani transfera fudbalskom klubu Barselona ukinuta do konačne odluke povodom žalbe.

Ukinuta suspenzija Barseloni!
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je kažnjena 18-mjesečnom suspenzijom dovođenja igrača, zbog kršanja pravila o transferima maloljetnih fudbalera.

FIFA je na zvaničnom sajtu objavila da će Katalonci moći da dovode igrače u ljetnjem prijelaznom roku, nakon odluke o suspenziji koja je donijeta početkom aprila.

Ovo ne znači da je kazna potpuno ukinuta, već je samo stavljena na "čekanje" i neće se odnositi na naredna dva prijelazna roka, kako je prvobitno bilo rečeno.

Barselona je kažnjena i novčano sa 450.000 švajcarskih franaka, a tom prilikom dobila je rok do 90 dana da reguliše status svih maloljetnih igrača.

FIFA je sa pola miliona franaka kaznila i Fudbalski savez Španije (RFEF) zbog istog kršenja pravila, te mu dala rok od godinu dana da reguliše svoj sistem međunarodnih transfera maloljetnih fudbalera.

Izrečena zabrana FIFA nije uticala na već dogovorene transfere Barselone, kao što je dolazak Alena Halilovića iz zagrebačkog Dinama.

Portal Analitika