Politika

ABAZOVIĆ: Pružili smo ruku SDP-u da siđe sa "Titanika", DF je dobrodošao za buduće djelovanje

2304abazovic
G
ostujući u emisiji „ZOON  POLITIKON“  Televizije Montena, poslanik Pozitivne Dritan Abazović kazao je da je SDP i Pozitivnu spaja to što čine savez koji baštini ideologiju lijevog centra.

ABAZOVIĆ: Pružili smo ruku SDP-u da siđe sa "Titanika", DF je dobrodošao za buduće djelovanje
Portal AnalitikaIzvor

„Mi smo napravili koaliciju sa partijom iz vlasti, iako smo mi opoziciona partija. Koalicija koju smo osnovali treba da predstavlja neki širi savez, ne partija nekoliko nezavisnih intektualaca i formalnih grupa. To je savez koji baštini jednu ideologiju lijevoga centra. Mi moramo da pomirimo Crnu Goru kako bi ona krenula naprijed i moramo biti spremni na ustupke“, objasniio je poslanik Abazović.

On je kazao da ne bi iskučivao nikoga kao saveznika i poručio da je „Demokratski front kao jedan od opozicionih konstituenata više nego dobro došao kao sagovornik za buduće djelovanje”.

Abazović smatra “da dok svi konstituenti parlamenta ne sjednu za zajednički sto i razgovaraju o svim temama koje tište crnogorsko društvo neće biti napretka“.

Poslanik Pozitivne kaže da je njegova partija osnovana da bi dovela do demokratske smjene vlasti.

„Mi smo partija koja ima vrlo jasan otklon prema svemu što je personifikacija jedne korumpirane vladavine DPS-a. Logično je da nikada nećemo podržati takvu politiku. S druge strane, mi smo partija građanske profilacije, koja se striktno zalaže za poštovanje Ustava ove zemlje. Onakav kakav jeste  i svako ko to derogira logično je da ima problema da bude naš sagovornik“, kazao je Abazović.

Raspravljajući o političkoj ponudi koalicije, u emisiji Televizije Montena, Abazović je kazao da, prema njegovom mišljenju, „stvari treba da budu kristalno jasne“.

„SDP ukoliko želi da ostane na „Titaniku“, koji personifikuje sadašnja vlast u Crnoj Gori, slobodno može svojom voljom tamo da ostane. Naše je da im pružimo ruku da se iskrcaju na obalu i mi se nadamo da će to oni učiniti. Više je bilo vjerovati da će to oni učiniti i da pokušamo napraviti ovaj koalicioni model u Podgorici. Da pokušamo možda sjutra i na državnom nivou”, objasnio je Abazović.

On je još dodao da „ukoliko žele da ovo bude još jedan njihov politički trik i da to bude uvlačenje bilo koga u koaliciju i pravljenje štete  građanima, to im može donijeti kratkoročnu korist, ali dugoročno će im donijeti veliku političku štetu“.

Abazović je kazao da je razlika između Pozitivne i SDP-a prilično velika, ali nije nepremostiva.

„Oni su vlast protiv koje se bori Pozitivna Crna Gora. Mislim da su oni zalutali što se tiče ideologije i neću da ih učim, ali smo mi zaista protiv neoliberalnog koncepta. Mi nijesmo učestvovali u privatizacijama koje su bile štetne u ovoj zemlji. Privatizacije treba preispitati“, kazao je poslanik Skupštine i dodao da „ne želimo nikoga šikanirati, ali u koliko se utvrdi odgovornost, taj neko treba da odgovara“.

„Mi mislimo da su oni doprinijeli ekonomskom srozavanju Crne Gore, ali ne mislimo da nemaju šansu da nešto isprave, i ne mislimo da kao građani i kao ljudi ne trebaju da daju doprinos integracionim procesima i transformaciji naše ekonomske politike“.

Za postizbornu koaliciju Abazović je kazao „da su otvoreni za saradnju sa DF-om jer nijesu neko ko je autističan”, a za Lekićevu konstataciju da se bori za promjenu vlasti, da bi se zaustavila sumorna situacija, poslanik Pozitivne je rekao „da bi Lekić tu svoju rečenicu trebao da podijeli sa svojim partiskim drugovima”.

Izvor: TV Montena

Portal Analitika