Politika

Evropsko lice: Prilagodimo način naplate parkinga građanima

ELP_Parking_2
K
oalicija Evropsko lice Podgorice organizovala je danas širom Glavnog grada akciju povodom prilagođavanja parking usluga u Podgorici građanima Glavnog grada. Trenutni način naplate parkinga u Podgorici je neophodno prilagoditi onima u čijoj bi službi ova usluga trebala da bude - građanima.

Evropsko lice: Prilagodimo način naplate parkinga građanima
Portal AnalitikaIzvor

 

Princip funkcionisanja velikog broja javnih parking prostora u Podgorici je koncipiran tako da ne postoji adekvatan mehanizam plaćanja. Model po kome su građani primorani da isključivo koriste mobilni telefon kao sredstvo za plaćanje, je apsolutno neprihvatljiv i diskriminatorski, i zahtijeva reviziju, saopšteno je iz te koalicije.

Zarija Milić je ispred koalicije Evropsko lice Podgorice kazao je da nova gradska vlast planira da izvrši reviziju parking zone, tako što će se parking naplaćivati isključivo u strogom centru grada i u poslovnim blokovima. Parking se neće naplaćivati ispred kliničko-bolničkog centra, hitne pomoći i stambenim naseljima kao što su Blok V, Stari aerodrom, Zabjelo i ostali. Takađe, parking će se plaćati samo u toku radnog vremena i samo radnim danima. "Kompletan profit od naplate parkinga će se koristiti isključivo za izgradnju biciklistačkih, pješačkih i sportsko-rekreativnih staza, odnosno ići će u tzv. Zeleni budžet Glavnog grada.", kazao je Milić.

Evropsko lice Podgorice će poboljšati kvalitet to tako što će:Revidirati parking zone kako bi se saobraćaj u užem centru grada rasteretio, parking će se naplaćivati samo u centru grada i poslovnim blokovima, parking naplaćivati samo u toku radnog vremena (od 06-18h), Instalirati što veći broj parkomata, organizovati prodaju parking karata u prodajnim objektima u neposrednoj blizini javnih parkirališta gdje ne postoje parkomati, profit od naplate parkinga ide u tzv. ,,Zeleni budžet Podgorice" koji će se koristiti isključivo za izgradnju i održavanje biciklističkih, rekreativnih i pješačkih staza u Podgorice

Današnja akcija je jedna od aktivnosti koalicije Evropsko lice Podgorice koja ima za cilj da prezentuje njen program, koji je u cjelosti namijenjen povećanju kvaliteta života građana Glavnog grada, zaključeno je u saopštenju Medijskog pula.

 

 

Portal Analitika