Košarka

NBA: Memfisu brejk u Oklahomi, Klipersi ubjedljivi

OklahomaMemfis
K
ošarkaši Memfisa kao gosti su pobijedili Oklahomu u drugoj utakmici prve runde plej-ofa zapadne konferencije rezultatom 111:105, poslije produžetka, i izjednačili skor u seriji na 1:1.

NBA: Memfisu brejk u Oklahomi, Klipersi ubjedljivi
Portal AnalitikaIzvor

 

Samo 13 sekundi prije kraja Grizliji su vodili rezultatom 98:93. Napad su imali igrači Oklahome, ali su se spetljali, došlo je do konfuzije i lopta je završila u rukama Kevina Durenta. On je u padu, uz faul Gasola, uspio da izbaci loptu i spektakularno pogodi za tri poena, potom i da iskoristi dodatno bacanje. Na drugoj strani Majk Konli je bio "polovičan" sa penala, pa je Oklahoma imala 12 sekundi za napad, izjednačenje ili eventualnu pobjedu. Vestbruk je šutirao za tri poena - promašio je, ali je Kendrik Perkins bio na pravom mjestu i poentirao za produžetak. Rendolf je sa 25 poena bio najefikasniji kod gostiju, Konli je uz 19 poena imao i 12 asistencija, dok su Gasol i Li dodali po 16 poena. U poraženom timu Durent je ubacio 36 poena, a Vestbruk 29.

U drugoj utakmici odigranoj u noći između poneđeljka i utorka Los Anđeles Klipersi su bili nemilosrdni prema Golden Stejt Voriorsima i savladali goste rezultatom 138:98 i takođe izjednačili u seriji na 1:1. Partiju karijere u doigravanju upisao je Blejk Grifin koji je postigao 35 poena. Veteran Hido Turkoglu je za 14 minuta ubacio 13 poena. Grendžer je dodao 15, Pol 12... U poraženoj ekipi jedino je Stefon Kari opravdao očekivanja ubacivši 24 poena.

Portal Analitika