Svijet

Proruski aktivisti odlučili: Referendum u Lugansku u dvije faze

ukrajina2104
P
roruski aktivisti odlučili su danas u Lugansku da će u Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine na granici sa Rusijom biti održan referendum o statusu regiona u dvije faze, 11. i 18. maja, javile su ukrajinske i ruske agencije.

Proruski aktivisti odlučili: Referendum u Lugansku u dvije faze
Portal AnalitikaIzvor

Na referendumu predviđenom za 11. maj biće postavljeno pitanje o zadržavanju dosadašnjeg statusa oblasti ili o njenoj autonomiji, a 18. maja žitelji oblasti opredjeljivaće se da li su za nezavisnu državu ili za ulazak u sastav Rusije.

Danas su u Lugansku u naseljima održani narodni skupovi na kojima bi se odredila pitanja za postavljanje na referendum. Izabran je i "narodni gubernator" Valerij Bolotov.

Glavno tužilaštvo Ukrajine je saopštilo da današnji neodobreni mitinzi i pozivi na lokalne referendum imaju separatistički karakter i da će biti predmet istražnog postupka.

"Istupanje učesnika na mitinzima, njihova simbolika i parole o federalizaciji, pozivi na održavanje lokalnog referendum imali su izrazito naglašene separatističke karakteristike", navelo je ukrajinsko tužilaštvo.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.