Fudbal

VIDEO: Legende Liverpula igrale za Hilsboro

Liverpul6Godina
L
egende Liverpula odigrale su dobrotvorni meč s fudbalerima "ostatka svijeta" u znak sjećanja na 96 navijača koji su poginuli u tragediji na stadionu Hilsboro.

VIDEO: Legende Liverpula igrale za Hilsboro
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica je odigrana na Enfildu. Domaći timi su činili fudbaleri Velike Britanije i Irske, a trener je bio Keni Dalgliš. Goste je vodio Žerar Ulije, a meč se završio bez pobjednika - 2:2. Utakmicu je organizovala grupa za podršku porodicama poginulih. Hiljade navijača gledali su legende među kojima su bili Džejmi Karager, Robi Fauler, Markus Babel i Luis Garsija.

Vodeći gol za tim Britanije i Irske postigao je 39-godišnji Robi Fauler, a izjednačio je 40-godišnji Vladimir Šmicer. Poslije toga su gosti poveli pogotkom Bruna Čejrua, 35 godina, da bi Fauler izjednačio iz penala pred sam kraj meča.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, pomoćink Dalgliša, Roj Evans rekao je da su igrači ovdje bili na drugom mjestu, iza porodica poginulih na Hilsbrou. Prošle neđelje obilježena je 25. godišnjica meča polufinala FA Kupa, koji je Liverpul igrao protiv Notingem Foresta na stadionu Šefild Venzdeja.

Portal Analitika