Svijet

Bajden večeras u Ukrajini

2104JoeBiden
A
merički potpredsjednik Džozef Bajden večeras će stići u dvodnevnu posjetu Ukrajini, gdje će se sjutra susresti sa vršiocem dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandrom Turčinovim i premijerom Arsenijem Jacenjukom, prenosi Blic saopštenje Bijele kuće.

Bajden večeras u Ukrajini
Portal AnalitikaIzvor

- Bajden će se u Kijevu, takođe, sastati sa članovima ukrajinskog parlamenta iz različitih stranaka i regiona, kao i predstavnicima nevladinih organizacija - navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik SAD će na najavljenim sastancima „sa svojim sagovornicima razgovarati o naporima međunarodne zajednice u cilju stabilizacije i jačanja ukrajinske privrede, kao i pomoći Ukrajini da ostvari napredak u ustavnim reformama, decentralizaciji, borbi protiv korupcije i održavanju slobodnih i fer predsjedničkih izbora 25. maja“, najavila je Bijela kuća.

- Potpredsjednik će takođe razgovarati o najnovijem razvoju događana na istoku Ukrajine i koracima za povećanje kratkoročne i dugoročne energetske bezbjednosti te zemlje - stoji u saopštenju.

Juče je u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine došlo do pucnjave u kojoj je poginulo šestoro ljudi, između pripadnika samoodbrane Donjecke republike i napadača, za koje se smatra da pripadaju nacionalističkom Desnom sektoru.

Foto: denverpost.com

Portal Analitika