Novi proizvodi

Evo kako će izgledati novi Android

2104android
O
perativni sistem Android iz verzije u verziju izgleda sve modernije i bolje. I - taman kada se naviknete na određene elemente radne površine, stižu novi, prenosi T portal.

Evo kako će izgledati novi Android
Portal AnalitikaIzvor

Sajt Android Police otkriva da se s novom verzijom te mobilne platforme (4.5) sprema i nova radna površina, uz „brak Androida sa internetom“.

2104Android1Prema nekim autorima, radna površina je svojom „čistinom“ postala sličnija Eplovom (Apple) iOS-u u verziji 7, a može se reći kako i Gugl (Google) „uskače punom parom“ na minimalistički voz tzv. flet dizajna - bez suvišnog šarenila. Budući Android se, navodno, razvija pod kodnim imenom „Moonshine“.2104Android2Svaka od službenih ikonica je očišćena, a premda još uvijek postoji 3D, baš kao i sjenke, u odnosu na prethodne varijante radna površina je dodatno očišćena - i pojednostavljena.

Ekipa sa Android Police-a napominje da to nisu jedine izmjene, kao i to da ne mora da znači da će sve što prikazuju uistinu i ugledati svjetlo dana. Ipak, s obzirom na to da se navodi kako je njihov izvor dobro upoznat s planovima vezanim za razvoj ove najpopularnije platforme na svijetu, valja se nadati kako sve ovo stvarno.

Foto: tportal.hr

Portal Analitika