Zanimljivosti

Uskoro novi Marvelov strip – “Original Sin”

204Original_Sin
O
stalo je još nekoliko nedjelja do novog Marvelovog naslova „Original Sin“ (Originalni grijeh). Scenario potpisuje Džejson Aron, dok je za crtež zadužen Majk Deodato.

Uskoro novi Marvelov strip – “Original Sin”
Portal AnalitikaIzvor

"Original Sin“ istražuje šta bi se desilo kada bi Čuvar bio ubijen i njegove oči ukradene. Čuvarove oči sadrže sve što je vidio, uključujući i mračne tajne koje su Marvelovi heroji skrivali. Ko je ubio Čuvara, šta će se desiti kada mnoge tajne koje je vidio procure – to su glavna pitanja kojima se bavi ovaj naslov.

Čuvar je lik koji je bio dio Marvelovog univerzuma skoro kao Spider-Man ili Hulk. Prvi put se pojavio 1963. godine u Fantastic Four #13, kada je publika saznala da postoji rasa besmrtnih bića, Čuvara, čiji je zadatak da nadgledaju sve događaje u univerzumu. Zemlji je dodijeljen čuvar Uatu, koji živi u svojoj laboratoriji, u plavoj zoni na Mjesecu, mjestu koje ima svoju atmosferu. Kako je najavljeno, većina događaja „Original Sin“ desiće se upravo na tom mjestu.

Iako su svi Čuvari položili zakletvu o neuplitanju u dešavanja u svojim sektorima, Uatu često krši ovo pravilo. Prvi put je to uradio u Fantastic Four #48, kada je tim iz tog naslova upozorio na dolazak Galaktusa. To je samo jedan od skoro 400 puta kada se on umiješao u događaje na Zemlji, što znači da se ne drži striktno pravila svoje profesije.

Čuvar se pojavljuje već decenijama u Marvelovom univerzumu. Kada se pojavi, to je znak da Marvelovi heroji očekuju značajan događaj.

Čuvar je poznat i po Marvelovim „What if?“ stripovima. Ovi brojevi počinju tako što Čuvar na početku objasni ulogu heroja u određenim važnim događajima i šta bi se desilo da je heroj donio drugačiju odluku ili postupio drugačije. Izgleda, korpus Čuvarovih moći uključuje i pogled u multiverzum.

(Pobjeda)

Portal Analitika