Svijet

Kijev poziva na mir uoči Uskrsa

jaja
M
inistar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Deščicija izjavio je da su tokom Uskršnjih praznika na istoku države obustavljenje akcije protiv proruskih vojnih snaga.

Kijev poziva na mir uoči Uskrsa
Portal AnalitikaIzvor

U desetak ukrajinskih gradova proruski demonstranti i dalje drže administrativne zgrade pod blokadom, prenosi AFP.

Deščicija i šef pošmatračke misije OEBS-a Ertugrul Apakan saglasili su se u Kijevu da brzo započnu sprovođenje dogovora iz Ženeve i da je potrebno odmah preduzeti konkretne korake u pravcu smirivanja krize.

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril pozvao je u svojoj uskršnjoj poslanici na mir u Rusiji i Ukrajini i nastavak saradnje dva naroda. Patrijarh Kiril je tokom današnje službe u crkvi Hrista spasitelja u Moskvi pozvao vjernike da kleknu i pomole se za Ukrajinu.

Svi brodovi ukrajinskih pomorskih snaga napustili su zaliv Sevastopolj i zaliv Donuclav, saopšteno je iz pres službe vršioca dužnosti predsjednika Ukrajine Oleksandra Turčinova.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.