Region

Evakuacije zbog poplava u Prokuplju i Kuršumliji

zajecar
Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije su sa područja Prokuplja zbog poplava izazavanih nabujalom rijekom Toplicom iz objekata direktno spasili 22 osobe.Izlivena

Evakuacije zbog poplava u Prokuplju i Kuršumliji
Portal AnalitikaIzvor

Spasena su i dva čovjeka sa krova automobila.

Dvije osobe su sa autom pokušale da pređu preko lokalnog mosta, ali su se zbog nabujale rijke našle u vodi tako da su ih pripadnici Sektora za vanredne situacije sa čamcima spasili s krova vozila, rekao je Tanjugu predstavnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Vlado Plemić.

On je istakao da je auto još u vodi do krova i da će pripadnici tog sektora pokušati da ga izvade kada nabujali talas reke Toplice koji je naišao iz pravca Kuršumlije prođe kroz Prokuplje.

Plamić je naveo i da poplavni talas na području Prokuplja polako počinje da stagnira i da se uputio ka pravcu Žitorađe, gdje je prebačen dio snaga Sektora za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, kiša koja je večeras ponovo počela da pada može u Prokuplju otežati situaciju, koja je generalno pod kontrololm i gde su angažovani i timovi za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije.

U Prokuplju je sinoć održana sjednica lokalnog štaba za vanredne situacije kojoj je prisustvovoao i načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

(B92)

 

 

Portal Analitika