Svijet

Hirurg izvadio dvanaest zlatnih poluga iz želuca pacijenta

hirurg1804
Z
latne poluge su izvađene iz želuca jednog indijskog biznismena u Delhiju. Ovu nevjerovatnu priču ispričao je hirurg koji ga je liječio, prenose svjetske agencije.

Hirurg izvadio dvanaest zlatnih poluga iz želuca pacijenta
Portal AnalitikaIzvor

Čovjek (63) primljen je u bolnicu nakon što se žalio na povraćanje i poteškoće u disanju. Doktoru koji ga je primio rekao je kako je u burnoj svađi sa svojom ženom progutao čep od boce.

Pacijent je podvrgnut operaciji, ali kada su ga hirurzi otvorili, umjesto čepa od boce, u njegovom tijelu su pronašli zlatne poluge koje su bile teške oko 400 grama. Ljekari koji su učestvovali u toj operaciji ispričali su za BBC kako su lokalne vlasti i policija ispitali biznismena i zaplijenili pronađeno zlato.

Dr. CS Ramachandran, hirurg u Delhi's Sir Ganga Ram bolnici, rekao je kako nikada u svojoj karijeri nije vidio ovakav slučaj, a bilo je mnogo bizarnosti, priznao je.

"Ovo je prvi put da sam izvadio zlatne poluge iz nečijeg stomaka. Sjećam se slučaja kada sam izvadio kamen težak jedan kilogram iz pacijentovog stomaka, ali nikada nijesam ni mislio da ću tokom operacije pronaći zlato", rekao je.

Dodao je kako je operacija trajala tri sata i da je bila vrlo zahtjevna, posebno zbog pacijentovih godina. Prošle godine indijska vlada je povećala uvozne carine na zlato.

BBC

Portal Analitika