Svijet

Ubio se pomoćnik direktora škole čiji su učenici stradali u brodolomu

brod
P
omoćnik direktora srednje škole južno od Seula, čiji se veliki broj učenika smatra nestalima u brodolomu trajekta u vodama J. Koreje, pronađen je mrtav u petak a mediji njegovu smrt proglašavaju samoubistvom.

Ubio se pomoćnik direktora škole čiji su učenici stradali u brodolomu
Portal AnalitikaIzvorTijelo Kang Min-Kyua (52) pronađeno je blizu sportske dvorane gdje je okupljena bliska obitelj žrtava i 268 nestalih osoba na otoku Jindo.

"Uzrok smrt tek treba ustanoviti", objavila je policija.

Južnokorejska agencija Yonhap citira policiju navodeći da je tijelo pronađeno obješeno o stablo, što izgleda kao samoubistvo.

Školski dužnosnik jedna je od 179 osoba spašenih u brodolomu do kojega je došlo u srijedu ujutro u vodama ispred južne obale Koreje.

Na 475 osoba na trajektu, 352 su srednjoškolci koji su pohađali školu Danwon u Ansanu, južno od Seula, a bili su na školskom izletu.

Kapetan uopšte nije upravljao brodom u trenutku nesreće, broj mrtvih popeo se na 28

Za vrijeme nesreće južnokorejskog trajekta u kojoj je nestalo 268 putnika, među kojima većina srednjoškolaca, brodom je upravljao treći časnik otkriveno je u istrazi.

Istragu južnokorejskih istražitelja u petak ometaju snažne struje i loša vidljivost.

Stručnjaci smatraju da je malo vjerojatno da će se više pronaći ijedan živi putnik od 268 koliko ih se smatra nestalima od kojih su mnogi učenici škole u pregrađu Seula. Napori su usmjereni na ubacivanje vazduha u najveći prostor na brodu gdje bi moglo biti dosta putnika.

Na brodu je bilo 475 putnika i članova posade od kojih je 179 spašeno dok je 28 proglašeno mrtvima.

Vlasti su negirale vijesti  koje su se pojavile na južnokorejskim medijima da su ronioci uspjeli ući u brod, kao i da je brod do kraja potonuo.

"Kapetan možda nije bio na mostu... A osoba koja je imala kontrolu u to vrijeme bio je treći oficir" kazao je istražitelj Park Jae-eok na konferenciji za novinare u Mokpou, gradu nedaleko mjesta nesreće koja se zbila u u mirnim i pitkim vodama.

Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu, sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.

(index.hr)

Portal Analitika