Fudbal

U17: Crna Gora bolja od Andore

KadetiCG234
K
adetska reprezentacija Crne Gore savladala je danas Andoru sa 3:0 u posljednjem kolu razvojnog turnira Uefe koji je prethodnih dana odigran u Luksemburgu. Naša selekcija je u svim elementima igre nadvisila dobrog protivnika, a za razliku od prethodnih utakmica i realizacija je bila na visokom nivou što je rezultiralo ubjedljivom pobjedom.

U17: Crna Gora bolja od Andore
Portal AnalitikaIzvor

Iako lišen pomoći Vorotovića, Markovića i Stanjevića, tim Borisa Ljutice do prvog gola je došao u 23. minutu kada je Jablan glavom zakucao u mrežu loptu nakon centaršut Burzanovića iz kornera. Kapiten Burzanović je asistirao i kod drugog gola u 63. minutu kada je odigrao dupli-pas Krniću koji je iskosa pogodio suprotni ugao protivničkog gola. Tek što je protivnik krenuo sa centra, mreža Andore se ponovo zatresla - ovog puta pogodio je Burzanović koji je majstorskim lobom sa 30-ak metara matirao zatečenog Piresa...

- Danas smo bili mnogo dominantniji tim, imali veliki posjed lopte i stvorili mnogo konkretnih situacija za gol, od kojih smo tri iskoristili. Nakon dva poraza, kojima su kumovala i nova pravila koja je UEFA testirala na ovom turniru, ali i neočekivano skromni tereni, napokon smo pokazali koliko možemo. Danas je realizacija bila dobra, ali je ovaj turnir pokazao da je to problem na kojem moramo ozbiljno poraditi u narednom periodu - rekao je naš selektor.

Andora - Crna Gora 0:3 (0:1)

Stadion Demi Steišen Stajnfort, Luksemburg

Strijelci

0:1 - Jablan 23'

0:2 - Krnić 63'

0:3 - Burzanović 64'

Andora: Fransisko Manuel Pires, Đoan Servos, Mark Santos (Hoze Anhel Gonzales), Rikard Fernandez (Albert Gralj), Đordi Alaez, Aleiks Sans (Adria Galjeho), Kristian Garsija, Migle Tores (Žilem Paske (Aron Ruiz)), Đosep Fransesk Batljetbo (Per Aloj), Migel Del Kastiljo, Albert Valero (Aleksandr Martinez). Selektor: Eloj Kasal.

Crna Gora: Matija Gligorović (Lazar Carević), Balša Janičić (Luka Malešević), Jovan Jablan, Balša Banović, Vojin Manojlović (Danilo Vukićević), Aleksandar Brežanin (Ilija Vukotić), Balša Goranović, Marko Burzanović, Alija Krnić, Đanluka Kasumović (Janik Filipović), Pavle Krstović (Emrah Krcić). Selektor: Boris Ljutica.

FSCG.ME

Portal Analitika