Fudbal

Pep: Ukoliko me Bajern ne želi, odlazim

Gvardiola2
T
rener Bajerna Pep Gvariola nagovijestio je da ne bi imao problem da napušti minhenski klub već poslije jedne sezone ukoliko uprava nije zadovoljna njegovim radom.

Pep: Ukoliko me Bajern ne želi, odlazim
Portal AnalitikaIzvor

„Moram da prihvatim kritike. Govorim sebi: ’Pep, smiri se’. Ovdje sam da bih radio najbolje što mogu, a moj najveći talenat je rad, rad i rad. Ovdje sam da bih pomogao klubu i ukoliko me klub ne želi, rukovaćemo se i nećemo imati nikakvih problema“, rekao je Gvardiola.

Gvardiola je to izjavio na engleskom, pa je većini njemačkih novinara to promaklo, ali ga je katalonski „Mundo Deportivo“ citirao i istakao da je Gvardiola to rekao bez ikakve ogorčenosti i tenzija.

Sama mogućnost da bi Gvardiola mogao da napušti Bajern probudila je fudbalsku javnost u Španiji, posebno u Kataloniji. Spekulacije o budućnosti Herarda Martina na klupi Barselone se ne stišavaju, poslije eliminacije iz Lige šampiona i poraza u finalu Kupa kralja, a legendarni fudbaler katalonskog kluba Johan Krojf je istakao da vjeruje da bi u ovom trenutku jedino Gvardiola mogao da vrati klub na pravi put.

Portal Analitika