Društvo

MANS: Zakonu o finansiranju političkih partija ne fali ništa

1704mans
I
z Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) su poručili da Zakonu o finansiranju političkih partija ne fali ništa, već da je on samo oruđe koje Demokratska partija socijalista koristi u predizbornoj kampanji, prenosi Radio Antena M.

MANS: Zakonu o finansiranju političkih partija ne fali ništa
Portal AnalitikaIzvor

 

Zakon o finansiranju političkih partija spriječiće zloupotrebe kojih je do sada,kako tvrde u MANS-u bilo mnogo. Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović rekla je za podgorički radio da politizovane institucije kreiraju atmosferu za ukidanje ovog zakona.

''Zbog toga je i stvorena ovolika nervoza. Politizovane institucije su jednostavno na taj način kreiraju jednu atmosferu za ukidanje ovog zakona“, kazala je Ćalović.

Ona je dodala da je mnogo primjera kojim se pokušava manipulisati javnost. Najviše su pominjane one o isplatama studentima i trudnicama.

''To apsolutno nikakve veze nema sa Zakonom o finansiranju političkih partija.Zakon brani nova davanja. Porodilje, studenti, to je nešto što se dešava mimo vanrednih davanja koja se daju pred izbore i ni na koji način nijesu zabranjena Zakonom“, objasnila je izvršna direktorica MANS-a.

U ovoj NVO smatraju da se i turistički poslenici bune se bez razloga.

''U Zakonu eksplicitno piše i namjerno je napravljen taj izuzetak da za potrebe turstičke privrede je omogućeno zapošljavanje čak i na određeni vremenski period“, rekao je programski direktor MANS-a Vuk Maraš i dodao da „to nijesu to jedine neistine koje se u posljednje vrijeme čuju u vezi sa zakonom“.

''Ovaj zakon ni na koji način ne tangira zapošljavanje u privatnom sektoru. Privatni sektor je u mogućosti da zapošljava kada on hoće koga on hoće“, rekao je Maraš za Radio Antena M.

On smatra da je „apsolutnaclaž da se ovim zakonom onemogućava funkcionisanje sistema“. „Ovim zakonom se onemogućava jednoj političkoj partiji koja je na vlasti da koristi mehanizme zapošljavanja i da njima kupuje glasove“, izričit je Maraš.

Svi su, zaključuju u MANS-u znali za raspisivanje izbora i novi zakon i ukoliko su im bili potrebni radnici imali su dovoljno vremena da ih zaposle na vrijeme.

Izvor: antenam.net

Portal Analitika