Muzika

Sergeja prate vokali iz Hrvatske

1704sergej
N
akon sto je objelodanjeno da će pored Sergeja Ćetkovića na evrovizijskoj pozornici u Kopenhagenu biti balerina iz Beograda Jovana Stanisavljević, sada su poznata i imena pratećih vokala, piše Portal RTCG.

Sergeja prate vokali iz Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

 

Na sceni sa Sergejom biće Martina Majerle, Ivana Čabraja i Dragan Brnas.

Martina Majerle rođena je 02.05.1980. u Rijeci. Iako je diplomirala ekonomiju, više od 17 godina profesionalno se bavi muzikom. Njen muzički put započinje 1997. kad postaje solistkinja Putokaza, pop grupe koja je 1993. prvi put predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. Kao solistkinja pjevala je u ambijentalnom elektro-pop projektu Atmospheric, s kojim izdaje dva studijska albuma.

U svojstvu pratećeg vokala pratila je najveće hrvatske i regionalne izvođače među kojima: Terezu Kesoviju, Zdravka Čolića, Severinu,  Masima Savića, Olivera Dragojevića, Nove Fosile i mnoge druge, a s nekima od njih zabilježila je i nastupe u londonskom „Royal Albert Hall“-u, te pariškoj „Olympiji“.

Ivana Čabraja savjetnica je za odnose s javnošću. Diplomirala je Odnose s javnošću na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Rođena je 13. juna 1978. u Derventi, BiH, a muzičko obrazovanje stekla je u osnovnoj muzičkoj školi, a kao članica djevojačkoj hora Zvjezdice s kojim je sudjelovala na brojnim evropskim festivalima i takmičenjima i surađivala sa eminentnim hrvatskim umjetnicima. Posljednjih osamnaest godina jedan je od vodećih pratećih vokala na prostoru Jadranske regije, a sarađivala je s muzičarima poput Severine, Nine Badrić, Jelene Rozge, Džibonija, Olivera, Tonija Cetinskog, Zdravka Čolića, Dina Merlina, Harija Varešanovića i brojnih drugih.

Dragan Brnas rođen je 23.07.1973 u Metkoviću i nakon završene srednje škole, mladalačkih rok bandova, snova odlazi u Zagreb gdje započinje da se profesionalno bavi muzikom. Danas je muzički producent, kompozitor, ali prvenstveno prateći vokal, već više od 20 godina. Bilo bi nepravedno nekog posebno izdvajati kao najdražeg izvođača s kojima je sarađivao, ali dovoljno je spomenuti da je kao prateći vokal za potrebe muzičke industrije snimio više od 25 hiljada minuta muzike.

Nakon dva nastupa na Eurosongu za hrvatske predstavnike ove godine ima priliku biti dio tima Crne Gore sa Sergejom Ćetkovićem i pjesmom "Moj svijet".

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika