Društvo

Cetinje dobilo priznanje na Samitu u Londonu

cetinjelondon1704
P
rijestonica Cetinje dobitnik je vrijednog priznanja Evropske privredne komore (European Business Assembly), namijenjenog inovacijama u upravljanju lokalnim zajednicama, objavljeno je danas u Londonu, saopšteno je iz prijestonice Cetinje.

Cetinje dobilo priznanje na Samitu u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Značajna nagrada, zvaničnog naziva “Sokratovo međunarodno priznanje” u kategoriji „Innovative city of the future“, biće uručena danas u 16 časova gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću u okviru sjednice Samita lidera u Londonu, na kojem učestvuju predstavnici 50 gradova iz više od 35 država svijeta.

Prijestonica Cetinje proglašena je najboljom u konkurenciji “Attraction of investment” („Privlačenje investicija“). Značajno priznanje našem će gradu biti dodijeljeno za preduzete aktivnosti u pogledu stvaranja povoljnog investicionog ambijenta.

"Uz Cetinje, ovogodišnje „Sokratovo međunarodno priznanje“ koje dodjeljuje European Business Assembly dobila su još četiri od 50 gradova učesnika – Irkutsk, Ruska Federacija (u konkurenciji „inovativni pristup“), Rio de Žaneiro, Brazil (Olympic Tower, u konkurenciji „najbolji dizajn“), San Sebastijan, Kraljevina Španija (u konkurenciji „kulinarske vještine“) i Krasnojarsk, Ruska Federacija (u konkurenciji „nacionalna tradicija“)."

cetinjelondon1704ok

- Drago mi je da su naše brojne aktivnosti na stvaranju povoljnog investicionog ambijenta rezultirale i ovim priznanjem, koje će u budućem vremenu predstavljati dodatan podsticaj za našu dalju podršku privrednom sektoru – rekao je gradonačelnik Bogdanović uoči dodjele priznanja.

Kako se podsjeća, Prijestonica Cetinje je tokom protekle dvije godine preduzela niz mjera u pogledu podrške privredi i novim investicijama. U okviru gradske uprave, implementiran je servis “One Stop Shop”, a istovremeno su uspostavljene dvije biznis zone. Najznačajniji iskorak predstavljao je paket stimulativnih mjera “InveCT”, koji je od strane više renomiranih instituta ocijenjen kao najpovoljniji set podsticaja investitorima u Crnoj Gori, pa i šire.

Samit lidera u Londonu, na kojem je Prijestonica Cetinje jedini predstavnik Crne Gore, počeo je prije dva dana, a biće završen danas. Tema ovogodišnjeg Samita je „Rapidna urbanizacija: ekonomija društveni menadžment“.

Tokom Samita, Bogdanović je imao i izlaganje tokom kojeg je predstavio potencijale Prijestonice Cetinje, ali i mjere koje je naša gradska uprava preduzela u cilju stvaranja povoljnog investicionog ambijenta.

Portal Analitika