Politika

Za predizbornu kampanju partija na Žabljaku – 500 eura

 

zabljak
O
pština Žabljak će izdvojiti najmanje novca za predizborne aktivnosti partija koje će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima.

Za predizbornu kampanju partija na Žabljaku – 500 eura
Portal AnalitikaIzvorPartije će na Žabljaku dobiti više od 2.500 eura, od čega će nakon potvrđivanja izbornih lista učesnici podijeliti oko 500 eura.

Prema Zakonu o finansiranju partija, partije dobijaju 0,25 odsto tekućeg budžeta lokalnih samouprava, a 20 odsto od tog iznosa partije dijele na jednake djelove nakon potvrđivanja izbornih lista, dok 80 odsto dobijaju nakon izbora u skladu sa brojem osvojenih mandata.

Za partije u Pljevljima lokalnim budžetom predviđeno je 31 hiljada eura, a 20 odsto od tog iznosa odnosno šest hiljada dobiće učesnici izbora na početku izborne kampanje, objavljeno je na sajtu Centra za demokratsku tranzciju, prenosi agencija Mina.

Od ukupnog budžeta opštine Rožaje partije dobijaju skoro deset hiljada eura, od čega će skoro dvije hiljade podijeliti svi koji potvrde učešće na izborima.

Ukupan iznos za partije u Plavu je skoro šest hiljada eura, a učesnici izbora će na početku kampanje podijeliti 1.200 eura.

U Plužinama je za ovu kampanju planirano oko 5.000 eura, od čega će se hiljadu eura podijeliti nakon potvrđivanja izbornih lista.

Opština Šavnik će izdvojiti 3.500 eura eura, odnosno 700 eura nakon potvrđivanja izbornih lista.

Jedanaest crnogorskih opština u kojima će se 25. maja održati lokalni izbori izdvojiće ukupno 173.000 eura za predizborne aktivnosti partija koje će učestovati na izborima.

Portal Analitika